ksebastian 01.02.2021 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Witajcie, Na dniach odbieram mieszkanie od dewelopera, Podczas planowania łazienki pojawił się dylemat: Czy uda się zrobić odpływ liniowy. Po przeczytaniu wielu wątków wybór padł jednak na blordzik slim (ze względu na łatwiejsze utrzymanie czystości)I tutaj pojawia się kolejne pytanie. Czy uda się na tyle wkuć w wylewkę aby umieścić w niej syfon i jeszcze uzyskać spadek do odpływu. Wypust odpływu znajduje się około 40cm od ściany na której docelowo zawiśnie bateria prysznicowa. Domyślam się, że głównym kryterium będzie tutaj grubość wylewki. Proszę o konstruktywne radyZ góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.02.2021 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 WitamPrzede wszystkim musiałbyś się dowiedzieć jaka jest gruba wylewka i jaka jest jej budowa. Jeśli uda się to osiągnąć musisz sobie zdać sprawę, że kucie wgłąb(jesli jesteś jednym z sąsiadów powyżej będzie skutkowało przenoszeniem się dzwięku ( zmienisz wszak grubość izolacji termicznej i akustycznej) Będzie słychać spadającą wodę na powierzchnię brodzika. Nie wiem czy nie będziesz musiał zastosować postumentu np 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksebastian 02.02.2021 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witam Przede wszystkim musiałbyś się dowiedzieć jaka jest gruba wylewka i jaka jest jej budowa. Jeśli uda się to osiągnąć musisz sobie zdać sprawę, że kucie wgłąb(jesli jesteś jednym z sąsiadów powyżej będzie skutkowało przenoszeniem się dzwięku ( zmienisz wszak grubość izolacji termicznej i akustycznej) Będzie słychać spadającą wodę na powierzchnię brodzika. Nie wiem czy nie będziesz musiał zastosować postumentu np 10cm. Mieszkanie na parterze więc nikomu w dół dźwięków nie przeniosę. Myślisz że nawet w przypadku brodzika slim będzie konieczny postument? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.02.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Nie myślę, wszystko zalezy od tego jak wyglądają warstwy w Twojej posadzce. Tak jak napisałem musisz się tego dowiedzieć zanim zaczniesz wkuwać się w posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2021 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witajcie, I tutaj pojawia się kolejne pytanie. Czy uda się na tyle wkuć w wylewkę aby umieścić w niej syfon i jeszcze uzyskać spadek do odpływu. Wypust odpływu znajduje się około 40cm od ściany na której docelowo zawiśnie bateria prysznicowa. Domyślam się, że głównym kryterium będzie tutaj grubość wylewki. Zdejmij korek z rury odpływowej fi 50 i wszystko będzie jasne . Grubość wylewki nie ma znaczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts