Gość 23.08.2002 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Czy ktos z forumowiczow mogly polecic mi okna maksymalnie wyciszajace halas? Zupelnie nie mam rozeznania, ktore firmy sa godne zaufania. Dziekuje,Igor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 23.08.2002 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Typowe okna z PVC, drewna i aluminium mają na szybach 4/16/4 wypełnionych powietrzem izolacyjność akustyczną około 35 dB. Większą izolacyjność można uzyskać na szybach specjalnych - rodaj okna nie ma znaczenia. Chyba, że chcesz izolacyjność akustyczną 55 dB - ale tosą już specjalne okna specjalnie montowane na specjalnych szybach. Musisz się zgłosić do jakiegoś producenta okien to Ci dobierze odpowiednią szybę do okna. Zależy gdzie mieszkasz i przy jak dużym hałasie.Izolacyjność 35 dB to już dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.08.2002 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 No wlasnie chodzi mi o takie 'specjalne' szyby.Czy moze moglbys mi polecic konkretna firme, ktora zobilaby to porzadnie?Jestem z Warszawy. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 25.08.2002 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2002 Skontaktuj się z hotelem Sheraton we Franfurcie nad Menem. Może podadzą Ci firmę, która instalowała tam okna.Hotel jest praktycznie między autostradą, dworcem kolejowym a płytą lotniska, natomiast w pokojach cisza jest jak makiem zasiał.Możesz to potraktować jako żart, a możesz spróbować. Co szkodzi się dowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 26.08.2002 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 konkretnie to zajrzyj do http://www.oknonet.pl - tam są linki do producentów szyb - takie szyby powinien robić każdy producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts