wariat 27.11.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 witam wszystkich , mam wielki problem co dać na podłogę w salonie na ogrzewanie podłogowe. Jedni mówią kafle drudzy parkiet. proszę o opinie użytkowników tych podłóg.Głównie chodzi mi o trwałość.Czy jak wychodzi się na ogród to parkiet się nie niszczy za szybko .poprostu piszcie co waszym zdaniem jest najlepsze pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.11.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Mieliśmy do niedawna ten sam dylemat. Niby można panele drewniane Tarkett czy Barlinek (na Karmelkowej jest promocja na Tarkett - 140 PLn za metr 2 ), ale chłopaki od instalacji mówią że się może rozsychać itp. Mąż był niedawno u kolegi który położył drewno egzotyczne - jatoba - w salonie. Po roku użytkiowania - pies, dzieci, intensywne włażenie z tarasu i ogródka do salonu - podłoga widać że jest podniszczona. Wyobrażenie stłuczonych szklanek, wgniecionych butem, rozgniecionych ciasteczek, kanapek, etc na podłodze dopełniło wizji - i jesteśmy w 100% zdecydowani na fajne płytki - wyłącznie w salonie. Zobacz na http://www.cerim.it - seria wood collection, i zobacz we Wrocławiu na stronę firmy http://www.monotrading.com.pl. W Castoramie za 60 PLN za metr są fajne płytki imitujące drewno, bardzo ładnie wyglądają. Zresztą jest masę innych które fajnie w salonie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 27.11.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 ja jestem zdania ze w salonie na podloge tylko dobry deobowy, dobrze ulozoony parkiet, wygllada swietnie, najlepiej woskowany. Co do trwalosci, to parkiet zawsze mozna "przejechac" cykliniarka, i znowu bedzie jak nowy, czego sie nie da zrobic np. przy panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wariat 27.11.2004 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 dzięki za szybką reakcję szkoda BK że tam nie ma cen ale pewnie mnie nie stać na takie kafle. Ja jednak myślę że parkiet z czego by nie był zawsze go szybko szlag trafi. (po roku mieszkania coś cyklinować nieeee) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 27.11.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 a dlaczego ma go cos trafic, jesli odbry parkiet dobrze ulozony nic mu sie nie stanie i przez 10 lat. a ew. cykilnowanie to tak po 10 latach zeby odswiezyc powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.11.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 wiesz, invx, ja mam w mieszkaniu parkiet i nigdy więcej - zawsze jest ryzyko że po 5 latach parkiet się rozeschnie, u mnie się tak stało. Zresztą, wystarczy kilka imprez z gośćmi w szpilkach ...zresztą autorowi wątku chodzi o to co na podłogówkęceny płytek cerim - od 80 do 100 PLN za metr, zawsze taniej niż za parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wariat 27.11.2004 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 moim zdaniem przy mojej córeczce ((która jak zrobi bakę z piachu to mnie zaraz woła (10babek 10 wizyt w salonie w bucikach z piaseczkiem )) parkiet dwóch lat nie wytrzyma. No i ważne jest czy ogrzewanie podłogowe nie będzie mniej sprawne przy parkiecie(lepszy izolator)a gazik nie jest tani.Do invx ty masz taka podłogę i uzywasz czy planujesz ją zrobić u siebie.Prosiłbym o wypowiedź ludzi którzy używają takie podłogi ze dwa lata i przklianają lub nie zrobili by innej podłogi jaką mają p.s są andrzejki a wy nie macie co robić tylko siedzicie przed kompami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 27.11.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 taaa ja w temacie moim skromnym zdaniem salom zamknięty jest super z gustownym parkietem - the best , ale muszą być kaloryfery niestety jeżeli zas salon ma wyjście np. na ogród - bez dyskusyjnie kamieńinaczej po pół roku lub jeszcze krócej będziesz mieć wytarcia zarysowaniai różne tego typu zniszczenia spowodowane nieuniknionym wniesieniem drobin piasku z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wariat 27.11.2004 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 nadal czekam na opinie,ale niestety muszę iść do stołu bo goście się denerwują zę niema gospodarza (i hetman dostaje temperatury)Ale wy się nie krępujcie, piszciepozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 27.11.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Moim skromnym zdaniem najpraktyczniejszy jest gres i tak mam u siebie. Zalety to trwałość (wysoka klasa ścieralności), łatwy w utrzymaniu czystości i stosunkowo niewysoka cena. W przypadku jeśli salon wychodzi na taras, a w środku jest kominek jest to bardzo istotne. Oczywiście parkiet jest ładny i daje poczucie ciepła, ale jest drogi, łatwo się rysuje, trzeba go cyklinować i raczej chodzenie w butach odpada i raczej nie nadaje się gdy jest ogrzewanie podłogowe. Jedyną wadą gresu może być to, że wydaje się zimny, ale można przecież wybrać jakiś w ciepłym kolorze, albo położyć dywanik w miejscu gdzie się z reguły siedzi. A poza tym jeśli w salonie jest kominek, to neutralizuje on poczucie zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 27.11.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 ja racze wybiorę gres, bo mam wyjście bezpośrednie z salonu na ogród, po parkiecie mam niemiłe wrażenia (porozsychał się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wariat 28.11.2004 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 ciężko po andrzejkach,ale widzę że parkiet nie ma poparcia więc chyba pojadę obejrzeć jakieś płytki imitujace drewno.Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.11.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Jeśli we Wrocławiu to zajrzyj do Pamos Polska na Kazimierza tam pono są fajne płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 28.11.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 parkiet w salonie, widzialem u znajomych maja juz i po 3 lata niekturzy, i sie jakos im nie porozsychal, i wciaz wyglada swietnie, ja u siebie niedlugo bede tez podloge wykanczal w salonie, i juz postanowilem od dawna ze to bedzie debowy parkiet ani mysle o jakis plytkach czy panelach czy innych wynalazkach w postaci np. deski barlineckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 28.11.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 U mnie będą płytki imitujące parkiet nawet w wymiarach jak oryginalne klepki (70 PLN/m kw.). Goście u mnie nie zdejmują butów, a Panie szpilek. Ponadto pies i kominek w jednym to trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 28.11.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 podłoge w salonie będę kładł za ok. 10 m-cy, ale już teraz wiem, że przy mojej podłogówce na całym parterze, położę gres polerowany w kolorze lekko kawowym (2 części kawy + 8 części mleka ) "poślizgów" dzieci się boję bo teraz w mieszkaniu "latają" w skarpetach po panelach i głowy mają całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 28.11.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 29.11.2004 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ja sie też mocno zastanawiam nad tym co położyć bo muszę to wiedzieć przed wylewkami co będzie na ogrzewaniu podłogowym(chodzi o grubośc wylewki)i gdy będzie tu dużo głosów na nie jeśli chodzi o drzewo to sie załamie bo cały czas licze że na miom wodnym ogrzewaniu podłogowym(które planuje)będze leżała drewniana podłoga w kolorze np.Jatoby może ktoś ma teki wariant ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 29.11.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Vardo gdzie mozna dostać takie płytki z serpentynitu, podaj jak możesz cenę za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 29.11.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 cześć. ze względu na podłogówkę w salonie wybrałem panele w korytarzu i w kuchni mam kafelki podobne do drewnianego parkietu ułożone w jodełkę. cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts