mawo.gdy 27.11.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Czy ktoś moze buduje(zbudował) dom o pow.całkowitej ok.170m2.Typowy prostokąt,piwnica do połowy w ziemi,parter i 1 piętro,dach płaski,lub coś podobnego(nie mam innej mozliwości-dobudowa do rodziców).ILE TAKIE CIŚ KOSZTUJE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.11.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Przyjmij przedział między 2 a 2,5 tys/m2 to wiele się nie pomylisz.Oczywiście dom wykończony, łazienki, posadzki, parapety, kuchnia wyposażona i umeblowana ( wszystko bez bajerów ale przyzwoite materiały ) ogrodzenie, uporządkowana działka z trawką.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas 29.11.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 2,5 za metr to bardzo dobre przybliżenie, choć dodałbym do tego jescze co nieco, buduję z ołówkiem (akuszem kalkulacyjnym) w ręku , zostało już nie za wiele, mam zamiar wprowadzić się na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 06.12.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Czy ktoś moze buduje(zbudował) dom o pow.całkowitej ok.170m2. Typowy prostokąt,piwnica do połowy w ziemi,parter i 1 piętro,dach płaski,lub coś podobnego(nie mam innej mozliwości-dobudowa do rodziców).ILE TAKIE CIŚ KOSZTUJE??? Nie czytasz Muratora. W wydaniu z grudnia br. znajdziesz odpowiedź ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 06.12.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Znalazłem ładny projekcik 99.5mkw uzytkowej. Liczę po 1500zł za mkw.Wychodzi mi 150.000 + 10% na niespodzianki . Na szczeście prąd, wodę i gaz mam w działce także sporo oszczędzam. Działkę też już mam kupioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Czy ktoś moze buduje(zbudował) dom o pow.całkowitej ok.170m2. Ze 300tyś z wykończeniem wyjdzie jak nic. Chyba, że wiele rzeczy mozesz zrobić sam. W dziale Sondaże masz właśnie interesujący ciebie wątek. Przemyśl dobrze czy na pewno potrzebujesz piwnicy. To naprawdę duży koszt, zwłszcza po ostatnich podwyżkach cen stali. W domu z piwnicą bedziesz musiał mieć dwa stropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budująca 13.12.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Buduję dom o powierzchni całkowitej z garażem 196 m. Koszt ok. 320000 tysięcy. Wszystkie materiały raczej z najwyżsaej półki, ale wychodzone znaczne rabaty. Zachownaie wszystkich wskazówek dotyczących hydroizolacji, termoizolacji nieraz nawet z przesadą. W cenie meble kuchenne, sprzęd AGD, kominek, łazienki i wszystkie inne wykończenie z szafami wnękowymi włązcnie. Ale ... wszystkie instalacje zrobił nam ojciec, nie kosztowały nic poza materiałami.Mam każdą złotówkę szczegółowo zapisaną, jak potrzebujesz dokładniejszych informacji to napisz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts