Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile może kosztowac budowa domu 170m2??

mawo.gdy

Recommended Posts

Czy ktoś moze buduje(zbudował) dom o pow.całkowitej ok.170m2.

Typowy prostokąt,piwnica do połowy w ziemi,parter i 1 piętro,dach płaski,lub coś podobnego(nie mam innej mozliwości-dobudowa do rodziców).ILE TAKIE CIŚ KOSZTUJE???

Nie czytasz Muratora. W wydaniu z grudnia br. znajdziesz odpowiedź ! :p

Pozdrawiam !

Gość M@riusz_Radom

Znalazłem ładny projekcik 99.5mkw uzytkowej. Liczę po 1500zł za mkw.

Wychodzi mi 150.000 + 10% na niespodzianki . Na szczeście prąd, wodę i gaz mam w działce także sporo oszczędzam. Działkę też już mam kupioną.

Czy ktoś moze buduje(zbudował) dom o pow.całkowitej ok.170m2.

Ze 300tyś z wykończeniem wyjdzie jak nic. Chyba, że wiele rzeczy mozesz zrobić sam. W dziale Sondaże masz właśnie interesujący ciebie wątek.

Przemyśl dobrze czy na pewno potrzebujesz piwnicy. To naprawdę duży koszt, zwłszcza po ostatnich podwyżkach cen stali. W domu z piwnicą bedziesz musiał mieć dwa stropy.

Buduję dom o powierzchni całkowitej z garażem 196 m. Koszt ok. 320000 tysięcy. Wszystkie materiały raczej z najwyżsaej półki, ale wychodzone znaczne rabaty. Zachownaie wszystkich wskazówek dotyczących hydroizolacji, termoizolacji nieraz nawet z przesadą. W cenie meble kuchenne, sprzęd AGD, kominek, łazienki i wszystkie inne wykończenie z szafami wnękowymi włązcnie. Ale ... wszystkie instalacje zrobił nam ojciec, nie kosztowały nic poza materiałami.

Mam każdą złotówkę szczegółowo zapisaną, jak potrzebujesz dokładniejszych informacji to napisz.

pozdrawiam