Penczak87 04.02.2021 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Dzień dobry. Dostałem wycenę stanu 0 i chciałbym się poradzić osób z większym doświadczeniem co o tym myślą ewentualnie jakie są realne koszta wykonania tych pracy.... Dom parterowy 15x8 Ławy -3500Ściany fundamentalne -4500Izolacja ścian fundamentalnych -1500Docieplenie ścian fundamentalnych - 1500Chudziak -1500 Co o tym myślicie? Ceny ok? woj. mazowieckie Z góry dziękuję za pomocne opinnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 04.02.2021 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Dzień dobry. Dostałem wycenę stanu 0 i chciałbym się poradzić osób z większym doświadczeniem co o tym myślą ewentualnie jakie są realne koszta wykonania tych pracy.... Dom parterowy 15x8 Ławy -3500 Ściany fundamentalne -4500 Izolacja ścian fundamentalnych -1500 Docieplenie ścian fundamentalnych - 1500 Chudziak -1500 A co z zasypką i ubijaniem? Bardzo ważna rzecz, poczytaj o problemach z zapadającą się podłoga, bo zasypka była źle ubita. Po czyjej stronie koparka? Izolacja konkretnie jaka? Bo jest różnica między papą a wymazaniem dysperbitem. Co wchodzi w docieplenie? Bo może być same przyklejenie styropianu, a może być np. styropian + siatka + klej Chudziak przy zalewaniu z gruchy to 2h roboty więc wydaje się trochę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penczak87 04.02.2021 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Geodeta, koparka po mojej stronie Chudziak cena razem z przygotowaniem podłoża pod niego czyli zagęszczeniem itd. (Tak zostałem poinformowany) Izolacja desperbit z obu stron Ocieplenie styrodur +siatka i klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 04.02.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 Ceny w granicach rozsądku, może nie najniższe, ale tragedii nie ma. Jak popatrzysz na poszczególne rzeczy, to niektóre mogą się wydawać drogie (jak ekipa ma kompresor, to dysperbitem obleci fundament w 3h). Ale ogólnie 12.500 za robociznę stanu 0 to akceptowalna cena. Ustal jeszcze sprawę kanalizy, bo trzeba to pod chudziakiem ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penczak87 05.02.2021 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Ustal jeszcze sprawę kanalizy, bo trzeba to pod chudziakiem ułożyć. No właśnie o tym całkiem zapomniałem dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penczak87 05.02.2021 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Może uda mi się to wynegocjować w cenie chudziaka to wtedy vena wydaje się że była by całkiem ok. Kolega mi mówił że za stan 0 w domu piętrowym 10x10 płacił za stan 0 12tys a jednak u mnie jest więcej metrów w podstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 06.02.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Ceny w granicach rozsądku, może nie najniższe, ale tragedii nie ma. Jak popatrzysz na poszczególne rzeczy, to niektóre mogą się wydawać drogie (jak ekipa ma kompresor, to dysperbitem obleci fundament w 3h). Ale ogólnie 12.500 za robociznę stanu 0 to akceptowalna cena. Ustal jeszcze sprawę kanalizy, bo trzeba to pod chudziakiem ułożyć. Od ułożenia kanalizy pod chudziakiem jest hydraulik- nigdy murarze. Największym błędem jest zlecanie tej czynności murarzom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts