Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie okna polecacie.

Recommended Posts

Kochani jak w temacie jakie okna polecacie :) dostałam kilka ofert w związku z moim planem wymiany okien i otrzymałam oferty na:

Salamder BluEvolution 82

PERFECTHERM

DRUTEX IGLO 5 CLASSIC

Aluplast 7000 STD

stad tez moje pytanko do formowaczów, które wybrać ?

Będę wdzięczna za sugestie w tej materii ;) Pozdrawiam Agnieszka

Nie podałaś producentów, a jedynie nazwy profili. To praktycznie nic nie mówi.

Salamander ma dobre noty, ale jakie to będzie okno zależy od producenta (co mu wyjdzie).

Także uzupełnij opis - może uda się cokolwiek podpowiedzieć.

Ps. Skup się na wyborze dobrego wykonawcy końcowego. Od właściwego doboru stolarki i montażu zależy równie dużo jak od okna.

• 2 weeks później...
Polecamy te, które są montowane przez najdokłądniejszą ekipę monterską.

Wybor profili, czy producenta jest sprawą drugorzędną. Już ważniejszy rodzaj okuć.

Pozwolę się nie zgodzić.

Owszem. Montaż to bardzo ważna sprawa. Jednak producent okien (a nie profili czy okuć) to podstawa dobrego produktu.

Niby ten sam profil ale stal można włożyć różnej grubości. Niby "te same" okucia a jednak gęstość ryglowania czy sposób okuwania zupełnie inny. Można to różnie zgrzać, lepiej lub gorzej oszklić, odmiennie przykręcić wzmocnienia do profili PVC i wiele innych detali.

I dlatego takie okno "na profilu X z okuciami Y" u jednego jest super a u innego przecieka i przewiewa przy lekkiej mżawce.

• 2 years później...
Zastanawiam się nad zakupem nowych okien oraz drzwi, czy możecie mi polecić jakiś sprawdzoną firmę w Szczecinie, która będzie mi w stanie pomóc?

Oczywiście: salon MS na ul. Gdańskiej lub salon Vetrex -Winlux. Nie dziękuj, nie musisz robić korekty swojego postu :)