PaweL71 04.02.2021 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2021 (edytowane) Witam wszystkich, zamierzam zbudować dach z pełnym deskowaniem (i papą). Czy nie ma niebezpieczeństwa przewiewania wełny szczeliną wentylacyjną pod deskowaniem? W czasie silniejszych wiatrów ruch powietrza nie będzie zbyt intensywny? Jak się przed tym zabezpieczyć? Edytowane 4 Lutego 2021 przez PaweL71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.02.2021 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Na krokwie daj membranę i kontrę i dopiero deskowanie. Powstanie pustka, którą pójdzie powietrze. Folia i deski z papą w kalenicy rozcięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 06.02.2021 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Ale czy przewiewanie dachu z pełnym deskowaniem i papą to rzeczywisty problem? Generalnie w internetach narzekają na to ludzie z dachem z membraną, bez deskowania. Nie chciał bym czegoś zaniedbać, ale nie chcę też przesadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.02.2021 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Ale czy przewiewanie dachu z pełnym deskowaniem i papą to rzeczywisty problem? Generalnie w internetach narzekają na to ludzie z dachem z membraną, bez deskowania. Nie chciał bym czegoś zaniedbać, ale nie chcę też przesadzać. Powstaje tzw, efekt słoika. Jak membrana zamarźnie jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bcgarage 12.02.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ja u siebie robię tak Pełne deskowanie, szczelina w kalenicy systemowa pod gont, jakaś amerykańska dostępna na alledrogo. Przy pokryciu dachówką za kilka lat zapewne nie będę tego zrywał, ale to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts