fiblant88gmail.com 05.02.2021 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Witam. Chciałbym założyć fotowoltaike w domu do 10kW, na energię wraz z pompą ciepła. Jednak ze względu na fundusze, jak i minusowe temperatury, jestem jeszcze skazany na piec CO. Zatem muszę rozdzielić to na dwie osobne instalacje. Teraz pytanie, czy jest możliwość uzyskania dofinansowania do tej drugiej instalacji? Myślę, że nie, ale jakby ją zapisać np na ojca...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 05.02.2021 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Witam. Chciałbym założyć fotowoltaike w domu do 10kW, na energię wraz z pompą ciepła. Jednak ze względu na fundusze, jak i minusowe temperatury, jestem jeszcze skazany na piec CO. Zatem muszę rozdzielić to na dwie osobne instalacje. Teraz pytanie, czy jest możliwość uzyskania dofinansowania do tej drugiej instalacji? Myślę, że nie, ale jakby ją zapisać np na ojca...? Instalacja PV, to instalacja PV, a instalacja PC, to instalacja PC. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Mój Prąd można było dostać wyłącznie na fotowoltaikę. Z tym, że aktualnie nie ma aktywnego naboru do tego programu. Jeśli chodzi o PC, to są różne dofinansowania - czyste powietrze, jakieś lokalne programy gminne. Zarówno PV jak i PC jednocześnie "podepniesz" pod ulgę termomodernizacyjną. Możesz to nawet rozwlec w czasie, tj. zamontować jedno, a potem maksymalnie w ciągu 3 lat wykonać drugie. Jednak zazwyczaj trzeba być właścicielem domu, aby ubiegać się o dofinansowanie, sprawdź to. Nie rozumiem, czemu jedną chcesz na siebie, druga na ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts