Dark_dark 06.02.2021 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2021 Witam, Wymieniłem zawór spłukujący w toalecie kompaktowej. Stary puszczał wodę, niewielkie ilości ciekło cały czas, uszczelka była już mocno "zmęczona". Niestety po wymianie na nowy woda nadal cieknie. Wymieniłem cały zawór ze wszystkimi uszczelkami. Już nie wiem co robić. Macie może jakieś rady co zrobić, co sprawdzić, gdzie szukać przyczyny? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.02.2021 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 W takich automatach ważna jest również przylgnia tej dolnej uszczelki - zaworu spustowego.Niestety trzeba ją wyczyścić i odkamienić, najlepiej do tego nadają się preparaty kamień i rdza - ale trzeba to po prostu nieść i popryskać na "suchy" element, a jak go trochę zmiękczy oczyścić np myjką kuchenną i spłukać. Nie polecam wlewania do zbiornika jakiś preparatów do zbiornika z wodą - nic nie dają, a jeszcze mogą popsuć uszczelki.Po oczyszczeniu warto jest rozmiękczyć uszczelkę w ciepłej wodzie i przetrzeć uszczelkę np. olejem jadalnym. Ma to na celu lepsze dopasowanie do krawędzi zaworu(otworu) bo jak wleje się zimna woda to jednak zesztywnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts