bar72 07.02.2021 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Witam wszystkich , zaczynam już myśleć o piecu i kotłowni do nowego domu 230m z garażem cześć mieszkalna ok 190m + garaż wolnostojący 112m , do wolno stojącego pociągnięta rura preizolowana ziemią tylko do grzania podłogówką odległość ok 6m, w całym domu podłogówka , wybrałem piec Dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem warstwowym , dom parterowy z nie użytkowym poddaszem , ceramika 30p+w + 20 styro , strop ocieplony 20 styro , podłoga 20 styro , w domu rekuperacja , co polecacie , na ten moment mój typ to :ACV HM 25 C V15lub Viessmann Vitodens 222-F lub Brotje BBS EVO Edytowane 7 Lutego 2021 przez bar72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszkieter7 07.02.2021 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Rozmawiałem z serwisantem, przestrzegł mnie że w przypadku twardej wody wymiennik ciepła w zasobniku warstwowym jeśli nie jest wezownicowy uleganie zamienieniu i uszkodzeniu w ciągu max roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts