slawexs 07.02.2021 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Witam wszystkich, to mój pierwszy post, ale pewnie będę pojawiał się częściej. Mam niewielki domek o powierzchni ok 50m2, z dachem jednospadowym, który chciałbym rozbudować aby uzyskać docelowo ok 100m2. Możliwość rozbudowy pod względem odległości od granic działki jest w zasadzie w każdą stronę, domek technicznie nadaje się do rozbudowy: pustak na przyzwoitym fundamencie, jest izolacja pozioma, brak wilgoci. Myślałem o dostawieniu takiej drugiej połówki do wyższej ściany ale zastanawiam się jak wygląda kwestia budowy dachu na takim łączonym budynku. To powinna być jedna powierzchnia, czy dwie odrębne części? Chciałbym sobie to wyobrazić no i trzeba będzie wpisać do wniosku o WZ kąt nachylenia dachu, który obecnie jest niewielki - dach wychodzi mi, że ma spadek 28%. Zastanawiam się, czy nie powinienem wpisać większego, ale trochę mam obawę skoro ni wiem jak to się w praktyce realizuje przy takich dobudówkach. Oczywiście później wszystko będzie po bożemu, czyli ekspertyza, projekt, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts