Urbaś 07.02.2021 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Witam, Plan mam taki, że między legary chcę wylać styrobeton. Poprzeczki między legarami to miejsca łączenia się płyt OSB (płyty to 22m i na to 18mm). Na dole są deski i wys. wylewki wynosi około 10 cm. Chcę wzmocnić całą podłogę bo na te płyty OSB będą klejone płytki. 1.Wcześniej było to zasypane czystym cementem, więc myślę, że styrobeton będzie lżejszy od tego co było? 2.Dawać na dół jakąś folie i jakieś zbrojenie ? Ten styrobeton nie będzie skrzypiał jak się wyrobi ? Dążę do tego, żeby podłoga najmniej pracowała jak się da. I mam takie miejsca gdzie płyty nie ma do czego przykręcić i będzie wisiała z 30 cm za legarem. Dlatego planuje styrobeton dla podparcia. Proszę o poradę ja by miał ktoś lepszy pomysł, bo to podsunął mi fachowiec co wstawiał okno dachowe. Poniżej zdjęcia dla zobrazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 10.02.2021 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Rozłóż na to cienka folie, żeby styrobeton nie przeleciał przez jakieś "dziurki", wylewasz styrobeton i tyle. Nie daje się żadnego zbrojenia, nic Ci się nie będzie z nim działo jeśli będzie to wszystko dobrze zrobione z dobrego materiału. Waga styrobetonu (znów zależy jaki wybierzesz) ale ma powiedzmy od 150-300kg/m3 wagi. Ewentualnie drugim materiałem jakim możesz się zainteresować to pianobeton, jest bardziej stabilny od styrobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts