Greggi 07.02.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Niedawno kupiłem dom parterowy w stanie surowym zamkniętym, mam zamiar wyposażyć go w pompe ciepła powietrze-woda, rekuperacje i panele fotowoltaiczne. Czy w takiej sytuacji można liczyć na jakieś dofinansowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 07.02.2021 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Dla nowych domów nie ma już dotacji z czystego powietrza. Dopytaj w gminie, może coś oferują. Na pv może pojawi się nowy nabór na mój prad, plus ulga podatkowa ale jak założysz po odbiorze budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greggi 08.02.2021 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Z tego co czytalem na necie to dotacja “czyste powietrze” dotyczy wymiany pieca na paliwa stale na alternatywne zrodla ale zastanawia mnie jedna sprawa. Jesli teoretycznie wyposaze dom w pierszej kolejnosci w piec na wegiel a po oddaniu domu do uzytku postanowie wymienic go no na pompe ciepla to co, w tedy sie kwalifikuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 08.02.2021 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Nie wiem jak teraz, ale były określone lata budowy dla domów, które się kwalifikują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts