lukaszu 07.02.2021 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 Witam, przy ociepleniu domu styropian został przycięty pod kątem i dochodzi do membrany. W ciągu dnia widzę minimalne szczeliny na łączeniu. Pytanie jest takie, czy przez takie miejsca po elewacji wchodzą kuny i przeciskają się na poddasze? Z tego co widzę to dużo izolacji jest zakończonych w ten sposób a kuny chodzą po elewacjach. Z tego co czytam w większości kuna korzysta z rynny, ale czy takie wykończenie izolacji jest ok, czy można zrobić coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.02.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Kuna to inteligentny ssak - jeśli zobaczyła, że się tak da - to na pewno korzysta z tej formy poruszania się. Jest wątek - cały czas aktywny tam zalecają elektrycznego pastucha, dzwiek( np umieszczenie radia z czujnikiem ruchu) czy inne środki zapachowo odstraszające. Jeśli ktoś jest "mało czuły może złapać ją żywcem - dwie klatki w jednej małej mysz- zakupiona w sklepie zoologicznym włożona do drugiej większej a ta z drzwiczkami na sprężynie i zatrzask. Łapiesz żywą i wywozisz - daleko od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszu 08.02.2021 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Dzięki za odpowiedź, na ten czas nie mam kuny ale mam strych który dla nich byłby idealny z dużą ilością wełny Mam w kontakcie odstraszacz i dodatkowo kilka woreczków kunastop. Na monitoringu widzę jak tranzytują koło domu gdzieś dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts