eranet 28.11.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 witam, chciałem zapytać jak jest teraz modnie malowac ściany tzn. czy sufit nadal biały czy raczej juz nie, czy sufit zachodzi na ściane czy odwrotnie, a jesli tak to ile centymetrów? I jaki kolor nadaje sie do pokoju dziecinnego to sobie od razu taki zrobie, zebym później nie musiał nic zmieniać . prosze o Wasze uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 30.11.2004 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 nikt nie malował, nikt nie wie jakie sa trendy, nikt mi nie podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.11.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 witajw doborze kolorów na ścianach ważne jest to co sie tobie podoba, bo to ty będziesz w tym kolorze mieszkał przez jakiś czas, no i jeszcze trzeba go skomponować z podłogą, stolarką okienną i drzwiową, meblami - wszystkie te elementy musza wspólgrać.możesz też trzymac się takiej zasady: w sypialniach kolory uspokajające (pastelowy zielony czy niebieski), w kuchni - "apetyczne" (pomarańcz), w pokoju dziennym - ożywcze (czerwień, bordo, żółty).sufity raczej białe, zachądzące na ściany ok. 10 cm - optycznie powiększają przestrzeń.a do dziecinnego: może daj dziecku szanse na wyrażenie swojego wnętrza i niech np. jedną ścianę pomaluje samo, a z resztą ścian się dopasujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 30.11.2004 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 chodzi mi tylko o pokoje, a właściwie o jeden, ten który ma byc kiedys dla dziecka...Podkreślam kiedyś...Pokój jest w kształcie kwadratu od strony południowej, wiec jest jasny, na dodatek jest duże okno. Jest parkiet brzozowy, więc jest on tez jest jasny, pasuje dopasowac resztę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 30.11.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 aaaaa teraz to sprecyzowałeś to może jakąś kolorową tapetę z odpowiednim wzorkiem. wybór jest przeogromny. ale jeśli już to polecam kolory spokojne, pastelowe - zielony lub niebieski, albo jasny wrzosowy. no i brzozowe mebelki będą na tym tle fajniusio wyglądać. i jeszcze jakieś kolorowe, wesołe zasłonki. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucy B. 28.01.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Ja osobiscie w pokoju mam pomalowane sciany na blekit.. ale mniej wiecej w polowie wysokosci sciany namalowalam trzy paski ( granatowy, zolty, zielony) ktore biegna do okola pokoju, efekt jest niesamowity...szczegonie polaczenie kolorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts