etm 02.06.2021 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Tego właśnie nie wiem i nie mam pomysłu jak to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.06.2021 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 Tego właśnie nie wiem i nie mam pomysłu jak to sprawdzić. Mam wrażenie że ktoś kosi na straszeniu i kolejnych zleceniach niezłą kasę, albo jak nie to ma ubaw z takiego inwestora. Ściany są powiązane wieńcami a te stropami nie słyszałem nie spotkałem się z opiniami że się strop zsunął ze ściany murowanej, inaczej nie wyobrażam sobie że się ściana odchyliła. Jak się nie zsunął na tej ścianie to gdzie powinno go rozerwać 8cm to jest kawal dziury, nie idzie przegapić. Jakby cały budynek się ruszył (co bardziej możliwe) to inne ściany też by się pochyliły. Na początek bym rozkuł fragment ściany /pochylonej/ na wysokości wieńca i szukał dziury. Albo wypił lampkę wina/ piwo/ czy kielona czegoś innego i pokochał budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 03.06.2021 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Widziałem pochylone budynki, to z reguły sprawa działa wody przy rzece albo był grunt kiepski, były też osunięcia ziemi ale o rozchodzenie się budynku to nawet w strefach górniczych albo przy trzęsieniu ziemi ciężko tym bardziej, że wierzę w to iż jest tam ciągły wieniec w stropach, no chyba że zbrojenie układała młodzież w ramach prac OHP albo złośliwi robotnicy którzy nie dostali przez trzy dni wyżywienia.Sprawdzcie sobie te piony sami obciążnikiem na sznurku na zewnątrz domu i wewnątrz wysoką poziomicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 03.06.2021 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Piony chyba dobrze zmierzone bo pochyły pokrywają się z przechyleniem stropów i zapadnięciem dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.06.2021 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Piony chyba dobrze zmierzone bo pochyły pokrywają się z przechyleniem stropów i zapadnięciem dachu. Ścian ta co się na zewnątrz odchyla o 8 cm też w środku jest odchylona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 03.06.2021 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Stropy są pochylone w kierunku naroża dwóch najbardziej odchylonych od pionu ścian nośnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.06.2021 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Stropy są pochylone w kierunku naroża dwóch najbardziej odchylonych od pionu ścian nośnych. To nie jest odpowiedź na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.06.2021 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Taki obiekt trzeba zobaczyć na własne oczy. Opisy nie są wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 04.06.2021 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Widziałem pochylone budynki, to z reguły sprawa działa wody przy rzece albo był grunt kiepski, były też osunięcia ziemi ale o rozchodzenie się budynku to nawet w strefach górniczych albo przy trzęsieniu ziemi ciężko tym bardziej, że wierzę w to iż jest tam ciągły wieniec w stropach, no chyba że zbrojenie układała młodzież w ramach prac OHP albo złośliwi robotnicy którzy nie dostali przez trzy dni wyżywienia. Sprawdzcie sobie te piony sami obciążnikiem na sznurku na zewnątrz domu i wewnątrz wysoką poziomicą. Co do wieńca to zastanawiam się czy skoro nie ma zbrojenia nadpodporowego może nie być wieńca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 05.06.2021 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Rozmawiałam ze znajomym, który widział parę budów w naszym miasteczku w latach 70 - 80 dawało się kratownicę, wylewało i nikt żadnych wieńcy i nadpodporowego nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.06.2021 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Tak się to wykonywało."Kratownice" czyli pręty układane w poziomą kratę, tylko zbrojenie dolne, bez górnego , bez przypodporowego i bez wieńca bo nie jest niezbędny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 05.06.2021 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Ścian ta co się na zewnątrz odchyla o 8 cm też w środku jest odchylona? Jest pochylona, ale nieznacznie około 1 cm na 2 m, ale na tej ścianie są płytki i gipsy więc tak na 100 % nie wiem jaki jest pochył w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 06.06.2021 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Ściana równoległa do tej najbardziej pochylonej na zewnątrz jest w granicy z sąsiadem, przez geodetę mierzona z chodnika, a tam jest naprawdę ciężki dostęp, wyszła niby jedyną prosta. Ściana jest oderwana na 2/3 szerokości ( nie wiem jak to fachowo nazwać). Jak budynek styka się z ziemią jest pozioma krecha taka, że miejscami można pięść wsadzić i widać jakąś pustą przestrzeń. Poprzedni właściciel przykrył to papą i w piwnicy wzdłuż tej ściany przy suficie też wszędzie jest papa. Postaram się wrzucić fotkę, ale póki co pomimo zmniejszania nie chce wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 06.06.2021 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 06.06.2021 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 06.06.2021 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 06.06.2021 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Z zewnątrz to jest tynk i takie "pęknięcie" może być normalne. "Pęknięcie" ponieważ to raczej nie pęknięcie a tak położony tynk.Bez rozkucia tynku albo wizji od wewnątrz nie otrzymasz informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etm 06.06.2021 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Jak się zdjęcia otworzy na komp to dużo lepiej widać niż na komórce to są jakieś puste głębokie wyrwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.06.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 O co tym razem chodzi z tymi zdjęciami? W czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 06.06.2021 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Pewnie była taka informacja - gdzie znajduje się ten budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts