am00 28.11.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 http://am00.webpark.pl/a_04.jpghttp://am00.webpark.pl/c_05.jpghttp://am00.webpark.pl/d_02.jpghttp://am00.webpark.pl/d_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 28.11.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Ładny domek Prosty i ładny. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.11.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 A JAKI UKŁAD W ŚRODKU - MOŻE ZDJĘCIA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 30.11.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 ...no, nie wiem ! Ładny, ale widziałem lepsze. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 30.11.2004 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 http://am00.webpark.pl/pietro.jpg http://am00.webpark.pl/parter.jpgW uproszczeniu w środku wygląda to tak. Około 130m2 brutto tj. licząc powierzchnię podłóg.Domek sam zaprojektowałem, miał być w założeniach tani i prosty do wykonania, oraz oszczędny w eksploatacji, ale to dopiero na drugim miejscu. Na początku będzie pełnił rolę letniska, a później domku dwojga emerytów, z niecierpliwością oczekujących gości. Na działce 2.5ha mam las, boiska i marzy mi się pływalnia. Wszyscy wierzą, że ją zbuduję. Sam jestem zaskoczony postępem prac. Miały być w tym roku tylko fundamenty, a tu udało się zadaszyć i nawet otynkować w środku, a wszystko dzięki bardzo życzliwym sąsiadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 08.01.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 On wygląda na okazalszy niż te 130 metrów o których piszesz Gratuluję postępów. Jeśli to w jeden sezon zrobiłeś, to pięknie Ja też marzę o jakimś baseniku, ale to jest (jeśli nawet) to baaaaaaaardzo bardzo odległa sprawa. Pozdrawiam Tommco PS. Czekam na postąpy z balkonikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 08.01.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Podoba mi się bez dwóch zdań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 17.01.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Tez mysle o jakby "doklejona" czescia z charakterystycznym dachem. Dla mnie swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 17.01.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 am00 ta sama idea mną kieruje. Na razie mamy : działkę, prąd, wodę, ogrodzenie, pozwolenie na budowe i w związku z tym mały drewniany domek pełniący rolę domku gospodarczego a potem pokoju gościnnego Teraz zbieramy siły ( patrz: pieniążki ) na samą budowę. Mój jest podobny do Twojego tylko mniejszy i zamiast pomieszczenia gospodarczego mam w bryle wiatę. Super że nie tylko ja mam takie pomysły pozdrawim i trzymam kciuki za powodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 19.02.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Moim zdaniem przekombinowałeś z pokojem letnim (?) .... do takiego domku pasowąłby na tak dużej działce osobny domek dla gości lub warsztacik z garażem ....Ale to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.11.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Świetny dom, gratuluję. Jestem pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.11.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 am00 super, fajny dom, jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.11.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Super DOM!!! Proszę mi powiedzieć te okna w salonie jaki mają wymiar? (akurat na zdjęciu stoją pod nim krzesełka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 08.11.2005 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Na oknach, jak i wszędzie szukałem oszczędności. W związku z tym zaprojektowałem otwory standardowe, co jak się później okazało nie miało znaczenia. Te dwa ze ściany wschodniej mieszczą się w otworach 150cm na 150cm i są to tak zwane Fixy czyli się nie otwierają. Pozostałe okna są jednoskrzydłowe na trzykomorowych profilach Aluplast - standard z okuciami Wink Haus. Trochę marudziłem producentowi okien, że chcę tańsze polskie okucia, na co ten się zdenerwował i sprzedał mi te w cenie polskich, bo tylko takie miał na magazynie. W rezultacie za 13 okien zapłaciłem 4 tysiące (w tym 7% VAT). Montaż kosztował mnie 150zł, bo tyle za dniówkę bierze mój murarz, a zajęło nam to raptem pół dnia. Tego dnia wcześniej zdążyliśmy jeszcze zamontować drzwi wejściowe. Łudziłem się, że problem okien mam z głowy. No ale niestety. Pierwsza wizyta mamy (znaczy tesciowej) i okazało się, że coś nie tak i te zwłaszcza od północy są za małe. Jak były same otwory, to było ok. Jak przyszły ramy to zabrały po 15cm światła z każdej strony i zwłaszcza w łazienkach było za ciemno. Tydzień myślałem i wymyśliłem. Dokupiłem szersze okno do łazienki na górę, okno z górnej łazienki przeniosłem do łazienki na dole, bo było dłuższe, to z dolnej łazienki przesunąłem w bok do klatki schodowej. Na klatce schodowej miałem już takie same małe okienko i teraz dwa obok siebie wyglądały lepiej. Podciągnąłem je do góry, aż pod sam wieniec, żeby wyszły nad schodami. Murarz żartował, że za te same okna dwa razy bierze kasę, ale poszło nam sprawnie, bo wyciąć w betonie komórkowym otwór, to żaden problem i tu kolejny raz sprawdziła się wybrana technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.11.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Dziękuję za odpowiedż. Te jednoskrzydłowe też są 150/150? Otwierane? Twierdzisz że ramy zabierają tyle miejsca. Czyli szyby naprawdę jest mało. A jak ja mam 150/150 przedzielone na pół to pewnie będzie ciemno. Już sama nie wiem. A Twoje jednoskrzydłowe są otwieralno/uchylne? Jesteś zadowlony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 09.11.2005 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Jednoskrzydłowe są rozwierno-uchylne, 3 sztuki 90x120 (kuchnia, łazienka górna i pokój letni), 1 x 120x120 (sypialnia od północy - tu jest za ciemno), 1 x 60x120 (łazienka dolna, to nieporozumienie) i 2 sztuki 60x90 nad schodami tylko uchylne . Dodatkowo drzwi na taras 150x220 dzielone na pół i dwa komplety drzwi na balkon 75x220 + okienka 75x150. Dodatkowo dwa okna gospodarcze 60x80 i 60x40 i wyłaz dachowy najmniejszy z możliwych 45x55.Przyjmuje się, że powierzchnie okien powinny być = 1/8 powierzchni podłóg. W sypialniach na górze mam chyba trochę mniej i zwłaszcza w pokoju od pólnocy jest ciemno, ale w salonie jest OK. Te dwa okna witryny od wschodu, drzwi tarasowe od południa, okno w kuchni od północy i dwa okienka nad schodami od zachodu dają dostatecznie dużo światła zimą i nie jest ono dokuczliwe latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.11.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Jeszcze raz dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 13.11.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 A możesz zrobić zdjęcia tarasu "z góry"? Czym jest wykończony? Bardzo mnie zaciekawił, a nijak nie mogę z dostępnego zdjęcia rozszyfrować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 07.12.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 witamam00 powiedz ogólnie czy jesteś zadowolony z okien o profilu aloplast a jakie masz te okucia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.12.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Bardzo ladny domek, piekna ta terakota, ciekawe sie zapowiadaja wnetrza... Mi sie podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts