Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek na wsi

Recommended Posts

Dominik,

Nie mam w tej chwili zdjęcia tarasu z góry, jest zrobiony z płytek betonowych barwionych w masie na czerwono z jakimś wzorkiem w kółka. Płytki są kwadratowe 25x25cm i o grubości 2,5cm. Układane na podsypce piaskowej, w cokole wykonanym z kamienia polnego. Koszt płytek w miejscowej betoniarni 17zł/m2 + ułożenie 10zł/m2.

Beti,

O oknach nie mam zdania, bo za krótko je mam. Kupiłem najtańsze jakie udało mi się znaleźć. Okucia Whinkhaus.

• 2 weeks później...

Witaj,

chciałem sie dołączyć do pochwał innych forumowiczów dla Ciebie i dla Twojego domku .

Jakiej firmy ( i model ) są te cegły (lub płytki cokołowe) na ścianie w salonie ? Wydaje się ,że mają chropowatą nierówną strukturę , a takie właśnie mnie interesują ?

Pozdrawiam

Są to cegły "pełne" prawdopodobnie z Witaszyc koło Jarocina. Mam z nich zbudowany komin i tę ściankę nośną przy kominku. Mają po kilka okrągłych otworów o średnicy palca (chyba 10% powierzchni), więc nie są tak do końca pełne. Jest to coś pośredniego pomiędzy klinkierem, a cegłą zwykłą. Kosztowały po 79gr/sztuka. Są raczej gładkie, choć nie tak jak klinkier i mają różne odcienie czerwieni, są trochę jaśniejsze od popularnego klinkieru.

Dziękuję za odpowiedż. Te jednoskrzydłowe też są 150/150? Otwierane? Twierdzisz że ramy zabierają tyle miejsca. Czyli szyby naprawdę jest mało. A jak ja mam 150/150 przedzielone na pół to pewnie będzie ciemno. Już sama nie wiem.

A Twoje jednoskrzydłowe są otwieralno/uchylne? Jesteś zadowlony?

aga ja tez mam 150X150 uchylno rozwierne...jak narazie sa ok.ja lubie takie okna jest wiecej swiatła....

Są to cegły "pełne" prawdopodobnie z Witaszyc koło Jarocina. Mam z nich zbudowany komin i tę ściankę nośną przy kominku. Mają po kilka okrągłych otworów o średnicy palca (chyba 10% powierzchni), więc nie są tak do końca pełne. Jest to coś pośredniego pomiędzy klinkierem, a cegłą zwykłą. Kosztowały po 79gr/sztuka. Są raczej gładkie, choć nie tak jak klinkier i mają różne odcienie czerwieni, są trochę jaśniejsze od popularnego klinkieru.

amo

domek jest fajny.Lubie takie proste i nie wymyslone :lol: pokaz pare fotek ze srodka

• 2 months później...
  • 10 months później...
  • 1 month później...