michu501 09.02.2021 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Witam,Posiadam piec gazowy kondensacyjny jednofunkcyjny firmy Viessman VITODENS 100-W 6,5-26 kW.Moc pieca można wyregulować/ustawić Od 20% sprawności pieca do 100%.Tutaj mam pytanie odnośnie CW. Jeżeli piec ustawiłem, żeby chodził z najniższą mocą 6,5 kw (20 % sprawności pieca), temperatura na piecu 48 stopni C to jakie będzie zużycie gazu na 1h? 6,5 Kw?A czy jak zejdę z temperaturą np. do 40 stopni C to zużycie gazu będzie mniejsze ? Skoro zajdzie zjawisko kondensacji to czy spowoduje to większą sprawność kotła a zarazem będzie mniejsze zużycie?Dodam, że piec będzie chodził nieprzerwanie- brak taktowania itp... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu501 11.02.2021 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.02.2021 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Myślę, że od 9 lutego to sprawdziłbyś sam z kilkadziesiąt razy. Ale po co, lepiej leżeć j...i do góry i czekać az ktos sprawdzi, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts