Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła Panasonic lub Samsung wykonawca Poznań okolica

mario2222

Recommended Posts

Na czym opierasz twierdzenie o poziomie cenowym ?

Gdy ja szukałem wykonawcy to otrzymałem kilka ofert dość mocno różniących się ceną. Weryfikacja m.in. czasu istnienia firmy na rynku (KRS) spowodowała, że na polu boju zostały 2. Na podstawie m.in. opinii innych klientów wybrałem droższą czyli Budotom.

I wiesz co ? W ogóle nie żałuję. Dobór, montaż, opieka serwisowa, doradztwo i wsparcie na etapie nauki urządzenia było właśnie z górnej półki. NIGDY nie zdarzyło się, żeby ktoś mnie zbył, nie miał czasu czy nie odebrał telefonu. O, przepraszam. raz p. Golański nie odebrał i oddzwonił po 2 godzinach przepraszając bo był na imprezie rodzinnej :-) I wtedy to ja go przeprosiłem.

Jak zapytałem o parametry pracy pompy (ilość WŁ./WYŁ) to miałem info na kom. po 10 minutach ze szczegółowym wyjaśnieniem (mają zdalny dostęp do pompy).

Jeżeli za taką obsługę mam zapłacić więcej niż średnia cena to ja w to wchodzę. A w temacie akurat pomp ciepła nie ma rzeczy ważniejszej niż: dobór, montaż, ustawienia i serwis.

Piszę to wszystko z całym przekonaniem. A w dobrym wyborze utwierdzam się tym bardziej, im więcej czytam na grupach postów zaczynających się od słynnego zdania: "Pomocy, mój instalator nie odbiera". Ostatnie mrozy pokazały to aż nadto.

Mój odbiera. Zawsze.

Na czym opierasz twierdzenie o poziomie cenowym ?

Na podstawie m.in. opinii innych klientów wybrałem droższą czyli Budotom.

I wiesz co ? W ogóle nie żałuję. Dobór, montaż, opieka

Jeżeli za taką obsługę mam zapłacić więcej niż średnia cena to ja w to wchodzę

Nie będę dyskutowali na poziomie reklamowym, byłem na ich(?)grupie na fb i wyrobiłem sobie zdanie, raz, że przez nachalną reklame, naganiaczy a dwa przez to,że są bardzo drogą firmę, ba,powiem nawet, że oferują usługi w kosmicznych cenach.

A trzy, firma, serwisant powinna być nie na telefon ale na miejscu a nie na drugim krańcu Polski.

Na poziomie reklamowym ? :-)

Podałem ci kilka argumentów na uzasadnienie dlaczego ich polecam. Nie wymyśliłem sobie tego. Mam pompę od nich.

Czy Ty też jesteś użytkownikiem pompy ciepła ?

Nie wypowiadam się na temat innych firm bo nie miałem z nimi do czynienia. Wyrażanie opinii tylko na podstawie "pobytu na ich grupie" uważam za nie fair.

Co do cen to się nie wypowiadam. Nie lubię ludziom zaglądać do portfela. Każdy płaci tyle na ile go stać a dokładniej za jakość na jaką go stać.

Tyle z mojej strony.

Nie będę dyskutowali na poziomie reklamowym, byłem na ich(?)grupie na fb i wyrobiłem sobie zdanie, raz, że przez nachalną reklame, naganiaczy a dwa przez to,że są bardzo drogą firmę, ba,powiem nawet, że oferują usługi w kosmicznych cenach.

A trzy, firma, serwisant powinna być nie na telefon ale na miejscu a nie na drugim krańcu Polski.

Dobrze podłączona PC nie potrzebuje niańki ,wystarczy coroczny serwis. Po za tym czas reakcji w okresie gwarancji to 48h

Na poziomie reklamowym ? :-)

Podałem ci kilka argumentów na uzasadnienie dlaczego ich polecam. Nie wymyśliłem sobie tego. Mam pompę od nich.

Czy Ty też jesteś użytkownikiem pompy ciepła ?

Nie wypowiadam się na temat innych firm bo nie miałem z nimi do czynienia. Wyrażanie opinii tylko na podstawie "pobytu na ich grupie" uważam za nie fair.

Co do cen to się nie wypowiadam. Nie lubię ludziom zaglądać do portfela. Każdy płaci tyle na ile go stać a dokładniej za jakość na jaką go stać.

Tyle z mojej strony.

POPIERAM- ja też mam od nich Super Firma

Lokalny to dla mnie taki +/- 50km od miejsca zamieszkania.

Taki aby w razie jakiejś awarii mógł szybko podjechać i usunąć problem ..

Jeżeli to sporadyczny problem to i z Kambodży ci go instalator usunie. Jeżeli wymaga użycia części zamiennych to nic nie zrobi. Duża firma ma swój serwis i części po za tym jest w stanie szybko sprowadzić bo skoro rocznie montuje 200 PC to inaczej jest traktowana przez producenta . Zwłaszcza jak jest Pro-Partnerem Panasonica. A taki lokalny to rok wcześniej montował piece węglowe a teraz PC Kto z nim zechce na szybko rozmawiać jak jego przerób to 5 czy tam 10 pomp /rok Taki mały lokalny instalator właśnie u dużych Pro-Partnerów sie zaopatruje w części zamienne.

Edytowane przez -voymar-

U mnie poszedł w listopadzie czujnik temperatury w zbiorniku CWU. To nie sama pompa a szafa hydrauliczna ale przydał się instalator "na miejscu".

Oki nie neguję . A czy ten 500km od ciebie by nie dal rady??? Też by dał więc w czym problem. Zaradny inwestor ma wyjście awaryjne na które to wyjscie niektórzy forumowicze mówią DRUCIARSTWO Ja codziennie potrzebuję 2 samochodów a mam ich 3 ot tak w razie ( W ) Czy to jest Druciarstwo?

Czy bez tego czujnika nie grzało CWU? Jeżeli nie grzało, to gdzie wyjście awaryjne?

Edytowane przez -voymar-

• 2 weeks później...