Marek30022 28.11.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Widziałem ostatnio piękne jodły kaukazkie w doniczkach z przeznaczeniem na choinki świąteczne. Moje pytanie. Czy takie drzewa są ukorzeniane a jeśli tak, to czy po przesadzeniu do ogrodu przyjmą się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 30.11.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Nie wiem jak jest z jodłami. Powiem co wiem z własnego doswiadczenia. Miałe, swierka posadzonego w doniczce na wiosne, bylo ich zreszta kilka. Jednego wzialem do domu jako choinke, pozostale zostaly na dworze. Po zimie okazalo sie ze te , ktore zostaly na dworze rosna pieknie, ten natomiast ktory byl w domu zaczal usychac. Moim zdaniem cieple powietrze i brak wilgotnoscu zniszczyly go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 30.11.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Marku z choinkami różnie bywa. Czasami są hodowane w pojemnikach, jednak to gwiazdkowe najczęściej wykopuje się przed sprzedaniem z bryłą korzeniową. Jeśli odpowiednio duża jest bryła oczywiście gdy ma się dużo szcześcia to taka choinka czasami się przyjmie. Trzeba jednak pamiętać, że w domu się rozhatrowuje i należy ją przetrzymać do wiosny w chłodnym i jasnym miejscu. Potem często po posadzeniu choruje, ale znam takich zapaleńców którzy co roku prowadzą opisany proceder i gdy się ich odwiedza to oprowadzając po ogrodzie opisują kolejne drzewka rocznikami Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts