marek508 09.02.2021 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Dzień dobry. W tym roku będę ocieplał dom szeregowy, niestety na wysokości mojego piętra sąsiedzi z obu stron mają dach więc odpada ocieplenie od strony zewnętrznej. Front i tył będą ocieplone styropianem grafitowym 15cm. Na ściany boczne, łączone z sąsiadami myślałem aby zastosować styropian klejony do ściany od wewnątrz, watę mineralną albo piankę pur. Myślę aby ocieplić ściany boczne i 1m ścian z frontu i tyłu od wewnątrz aby w jak największym stopniu wyeliminować mostki termiczne. Ściany wykonane są z żużlobetonu. Za każdą pomocną radę z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekwador 13.02.2021 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Sam przymierzam się do ocieplenia od wewnątrz i tak przeszukując pół internetu, gdyż zawsze czegoś nie znalazłem to wyizolowałem 2 materiały stworzone do izolacji wewnętrznych. Płyta multipor i steico internal. 2 różne materiały nie wiem czy o nich słyszałeś bo są jescze płyty pir gk które są o super parametrach, ale jednak nikt w nich nie mówi nic o odprowadzaniu wilgoci. Zakładam zawsze najgorsze warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 13.02.2021 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Dzień dobry. W tym roku będę ocieplał dom szeregowy, niestety na wysokości mojego piętra sąsiedzi z obu stron mają dach więc odpada ocieplenie od strony zewnętrznej. Front i tył będą ocieplone styropianem grafitowym 15cm. Na ściany boczne, łączone z sąsiadami myślałem aby zastosować styropian klejony do ściany od wewnątrz, watę mineralną albo piankę pur. Myślę aby ocieplić ściany boczne i 1m ścian z frontu i tyłu od wewnątrz aby w jak największym stopniu wyeliminować mostki termiczne. Ściany wykonane są z żużlobetonu. Za każdą pomocną radę z góry bardzo dziękuję Podstawowe pytanie, w takim przypadku termoizolacji od środka, to system wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 13.02.2021 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 JAk powierzchnia od wewnątrz mała to jeszcze płyty aerożelowe finansowo ujdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts