ARTYone 09.02.2021 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Czy ktoś z Państwa zamieniał anemostaty na nawiewniki szczelinowe w sufitach podwieszanych? Czy może podzielić się opiniami czy się to sprawdza ewentualnie pochwalić zdjęciami? Czy da się to komfortowo połączyć z rurami typu PeFlex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 09.02.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 U nas mamy szczelinowe KLN/MTL robione pod zadane przepływy. Jesteśmy zadowoleni, są ciche i działają tak jak było założone. Przepływ w dół lub pod sufitem. Ale niestety skrzynki rozprężne do peflex zamawiałem i mocowałem króćce od peflex - z perspektywy czasu zamowilbym już z kroccami. Wymagało to niestety sporo zabawy, a z racji osuszania chłodnicą wszystko musiałem na dole izolować. Regulacja w skrzynkach rozprężnych poprzez zaklejanie części otworu armaflexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 09.02.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 a z racji osuszania chłodnicą wszystko musiałem na dole izolować. To jak się podłączy chłodnicę to wszystkie przewody muszą być izolowane? W sensie tak szczelnie każda rura czy wystarczy że leżą w warstwie izolacji np. na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTYone 09.02.2021 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Ile musi mieć sufit podwieszany w środku, aby taki nawiewnik zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 09.02.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 To jak się podłączy chłodnicę to wszystkie przewody muszą być izolowane? W sensie tak szczelnie każda rura czy wystarczy że leżą w warstwie izolacji np. na stropie? Jak są w izolacji stropu to nie ma problemu. Ale ja mam w suficie podwieszanym i żeby nie doszło do skraplania na rurze. Na piętrze mam normalnie w izolacji. Sufitu wyszło coś koło 18cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts