Nowy-Zielony 09.02.2021 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Dwóch ogarnietych murarzy (majster Plus pomocnik). Ile mkw ścian mogą w ciągu dnia wznieść z silki 18cm na klej?Wiadomo, czasem to prosta ściana, czasem przywiązania ścian, czasem otwory okienne. Ale tak srednio ile w ciągu 8 godzin pracy wzniosa murów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 09.02.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Dwóch ogarnietych murarzy (majster Plus pomocnik). Ile mkw ścian mogą w ciągu dnia wznieść z silki 18cm na klej? Wiadomo, czasem to prosta ściana, czasem przywiązania ścian, czasem otwory okienne. Ale tak srednio ile w ciągu 8 godzin pracy wzniosa murów? Płacisz im na godziny ? Jak zrobią to zrobią, weź se na luz to. Też budowałem z 18cm silikatu i mury rosły aż miło,ku mojemu zaskoczeniu, co dzień to więcej. Ale ja nie rozliczałem się z ekipą na godziny, mieli płacone za konkretny etap budowy. Jak to wyglądało czasowo to muszę zerknąć do archiwalnych albumów na kompie, którego od lat nie używam, ale dla mnie jako laika było to bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowy-Zielony 09.02.2021 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Nie. Ale muszę ustawiać kolejne transporty bloczkow, stropu i innych materiałów. Chciałbym mieć jakieś pojęcie, ile to może trwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 09.02.2021 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Nie. Ale muszę ustawiać kolejne transporty bloczkow, stropu i innych materiałów. Chciałbym mieć jakieś pojęcie, ile to może trwać. Nie chcę strzelać terminami ale odpalam archiwum także cierpliwości Pamięć już nie ta, tym bardziej, że było to 10 lat temu A nie mam przed sobą DB,bo FM na to nie zasługiwało i poszedl do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 09.02.2021 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Wszystko zależy od pogody. Nie robiłem dokładnie zdjęć dzień po dniu, ale u mnie na tradycyjnej zaprawie silikat N18 ściany parteru z lanymi nadprożami i słupami (11 sztuk) z tego co liczę wyszło chyba 2,5 tygodnia. Robiły 3 osoby. Długość ścian to 63m na 12 bloczków do góry. Na cienkowarstwowej pewnie będzie szybciej, bo bloczki się nie przechylają przy położeniu większej liczby warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 09.02.2021 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 (edytowane) Nie chcę strzelać terminami ale odpalam archiwum także cierpliwości Pamięć już nie ta, tym bardziej, że było to 10 lat temu A nie mam przed sobą DB,bo FM na to nie zasługiwało i poszedl do kosza Odpaliłem złoma,dało się Pierwszy dzień,29.02: Koniec murowania i już z szalunkami pod wieniec,23.03: Domek o pow.zabudowy 180m2 bo parterówka, ekipa 4 gostków,od poniedziałku do piątku. Niecały miesiąc. Edytowane 9 Lutego 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 11.02.2021 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Odpaliłem złoma,dało się Pierwszy dzień,29.02: [ATTACH=CONFIG]452881[/ATTACH] Koniec murowania i już z szalunkami pod wieniec,23.03: [ATTACH=CONFIG]452882[/ATTACH] Domek o pow.zabudowy 180m2 bo parterówka, ekipa 4 gostków,od poniedziałku do piątku. Niecały miesiąc. Arturo wszystkie nadproża masz zalane betonem? Mam w projekcie z L19 bezpośrednio pod wieńcem. Czekam na pogodę wiosenną i ruszam z budową z silkatu24cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts