sliwki1719517300 10.02.2021 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Możecie polecic producentów/dystybutorów okien i drzwi z okolic Nowego Tragu.Chciałbym żeby mieli w ofercie duże przeszlenia. Na 11 m obejmujacej salon, jadalnie i kuchnie planuje duże przeszlnenie - drzwi balkonowe dwuskrzydłowe ze słupkiem ruchomym w srodku okno typu fix o szerokosci ok 250-300 cm i drugie drzwi balkonowe dwuskrzydłowe ze słupkiem ruchomym. Zastanowiam sie nad jednum HST i fixem, ale to chyba bedzie znacznie droższa opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.02.2021 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Masz w okolicach siedziby paru znanych marek: Oknoplast, Dako. Na pewno są dystrybutorzy firm ze ścisłej jakościowej czołówki krajowej: Adams, MS, Vetrex. Szukaj wśród nich albo pytaj w lokalnych grupach budujących. Mało informacji jest na temat przeszklenia: 11 metrów ciągłej długości? Czy to kilka niezależnych okien? Hs będzie droższy, ale tak się ceni komfort. Jak szukasz taniej, to zmniejsz otwory i pilnuj by szyby nie przekraczały granicy wytrzymałości dla szkla o grubości 4mm (ciut więcej niż 3m2 przeszklenia). Podmuruj zamiast poszerzeń (kosztem komfortu cieplnego) itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwki1719517300 12.02.2021 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 11 m ma sciana. Przeszklenia będą napewno mniejsze, bo z jednej i z drugiej strony musi byc zostawiona sciana na szafki - jakies 2 m. Narazie jestem na etapie projektu i chciałbym sie zorientowac co ile kosztuje i jakie są alternatywy. Dom będzie z bala także nie bedzie mozliwosci zmiany pózniej.Chcę zaplanowac wieksze przeszklenia bo za oknem widok na Tatry, ale żeby było to zrobione z głową i w rozsądnych pieniądzach. Jestem otwarty na różne możliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts