adin0001 10.02.2021 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cześć, użytkuję kocioł Beretta exclusive green, podłogówka, dwa obiegi ( góra i dół ) Na górze prosty sterownik ON/OFF Na dole sterownik / programator BeSmart - czyli możliwość podłączenia się przez OTBUs i pełne sterowe kotłem z domu. Problemy są dwa: - nie mogę znaleźć schmatu podłączenia dla OTbus dla wersji exclusive ( w innych kotłach to inne miejsce w kostkach w piecu ) - nawet jak znajdę miejsce podłączenia to sprawa wygląda tak: sygnał z termostatów idzie przewodowo do connecta, gdzie uruchamiają one pompy na odpowiedni obieg, connect daje sygnał do pieca aby się załączył i grzeje ale ja musze puścić dodatkowo kabelek z podłączeniem OTbus ze sterownika do pieca, czy to nie będzie się jakoś zakłucać? Czy w sterowniku mogę mieć wpięte połączenie TA i OT jednocześnie? Wielkie dzięki, jeśli ktoś pomoże;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts