Fafikdog 11.02.2021 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Ścianka działowa z cegły w przedpokoju grubości 9 cm. Chcę wywiercić w niej otwór o średnicy 10mm pod kołek rozporowy, ale nie w poprzek tylko wzdłuż - otwór wiercony w powierzchni o szerokości 9 cm - z boku kończącej się ścianki. Nie rozleci się ścianka? I drugie: znalazłem na internetach info, że kołek 10mm wytrzymuje obciążenie ~247 kg. Jaka jest realna wytrzymałość takiego mocowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.02.2021 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 Wierć bez udaru dobrym wiertłem. Nic nie powinno się złego stać.W takich wąskich ściankach najlepiej jest stosować kotwę chemiczną jest na tyle dobra że nie rozpycha ścianki na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts