enussss 13.02.2021 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Cześć, w dniu wczorajszym zrzucali mi sople z dachu i uszkodzili opierzenie komina z kwasiaka od pieca gazowego, ktory idzie po elewacji i wychodzi przez okap. Teraz woda prawie że ciurkiem leci przez tą dziure. W ciągu jednego dnia zrobiła się warstwa lodu o grubości 5cm. Dzisiaj na 13-14 godzine mam zamówiony podnośnik koszowy. Boje się że to zaraz wszystko pierdyknie. Czym to mogę uszczelnić w takich warunkach aby tylko wytrzymało do wiosny? Lepiki na zimno? uszczelniacze? grzać palnikiem? Prosze o pomoc w doborze uszczelniacza. Pozdrawiam. W załączeniu daje fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.02.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 jeżeli chodzi o uszczelniacz to jedynie jaki wchodzi w g mnie w rachubę to uszczelniacz dekarski. Tylko przed zabiegiem musiałbyś wokół komina wszystko oczyścić z lodu i wysuszyć np za pomocą palnika gazowego dekarskiego. Nie baw się ogniem. Opalarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enussss 13.02.2021 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Już po robocie. Lód w rynnie i na okapie zamarzł, a śnieg znajdujący się nad mieszkaniem stopniał i stworzył się przy kominie basen o głębokości 10cm. Skułem to wszystko i w miare możliwości osuszyłem palnikiem. Idealnie sucho nie było, ale nie było innej możliwości. Zastosowałem Uszczelniacz bitumiczny Tytana, który wcześniej leżał w ciepłej wodzie. Mam nadzieje że do wiosny wytrzyma. Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts