boru 14.02.2021 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Musiałem zmienić pozycję grzejnika i przełożyć go na drugą stronę. Nie ma problemu z jego wydajnością bo i tak jest przewymiarowany. Ale niestety jest problem z zaworem termostatycznym. Podczas zamykania i otwierania zawór działa niestabilnie i wydaje głośne dźwięki. Pewnie jest to spowodowane właśnie zmianą kierunku przepływu. Jednym z rozwiązań jest dodanie zaworu krzyżowego dokręcając go do istniejących portek ale niestety wymagałoby to podniesienia grzejnika - a nie mam na to miejsca. Drugie rozwiązanie to zastąpienie istniejących portek zaworem krzyżowym ale to wymagałoby spuszczenia całej wody z instalacji lub zamrożenia końcówek - a to znowu wymaga sporego nakładu pracy lub użycia aerozolu, którego nie mam. Czy macie jakiś pomysł na prostsze rozwiązanie problemu? Może są jakieś zawory termostatyczne, które nie mają problemu z odwrotnym kierunkiem zasilania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 18.02.2021 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 nikt nie ma pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 18.02.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 zamontuj niższy grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 19.02.2021 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Zaczekaj do wiosny i zmień portki na krzyżowe.Każde inne rozwiązanie to półśrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 20.02.2021 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 no chyba tak wychodzi. Myślałem, że może są jakieś zawory specjalne na tę okoliczność, które zamykają się pod prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 22.02.2021 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 a jakby otworzyc na maksa ten zawor termostatyczny i na dole zrobic kryzowanie grzejnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 24.02.2021 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 ale to też jest bez termostatu tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts