Pawelisto 14.02.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Cześć, niosę się z zamiarem kupna działki, ale! No właśnie: ale wiadomo jak jest, każdy chce kupić coś dobrego, łatwego w użyciu, najlepiej gotowego i żeby jeszcze było tanio. Jestem świadom, że tak się nie da, ale na tyle ile to możliwe będę szukać okazji gdzie uda się zaoszczędzić mniej lub więcej. I tutaj zgłaszam się z zapytaniem: czy są jakieś konkretne czynniki, momenty, w których historycznie działki budowlane zazwyczaj są tańsze? Czy ceny w trzecim kwartale roku mogą być niższe niż na przykład w pierwszym? Niedawno widziałem tabelkę, gdzie był przelicznik dla poszczególnych województwa i według niej jeśli dobrze pamiętam w I kwartale ceny były mocno zaniżone względem następnych kwartałów. Stronę z tabelką gdzieś zgubiłem, więc postanowiłem zapytać Was, tutaj, o jakieś sugestie, odpowiedzi, bądź własnie materiały, z którymi warto zapoznać się i które pozwoliłyby nieco analizować tę zmienności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 14.02.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 rozumiem, że chcesz kupi tych działek 60 lub więcej i musisz określić dystrybuanty dla wielu klas zmienności (regionalne, wielkościowe, etc). bo jeśli chcesz tylko jedną - to najważniejsze jest znaleźć tę jedyną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.02.2021 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2021 Dlaczego ceny w I kwartale mają być mocno zaniżone względem pozostałych kwartałów. Jak byś sprzedawał swoją działkę to byś w I kwartale obniżył znacznie cenę bo właśnie jest I kwartał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelisto 15.02.2021 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A o to proszę mnie już nie pytać! Tak było w tabelce, o której wspomniałem i chciałem się dowiedzieć, ile w tym co mi mignęło może być prawdy, gdzie ewentualnie szukać jakichś informacji/analiz zmienności w kosztach nieruchomosci. To, co tam ujrzałem nie jest dla mnie bynajmniej wyrocznią, ale jakiś punkt zaczepny do ewentualnego przekalkulowania budżetu, ewentualnego przeczekania już jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.02.2021 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Nie licz na to że działki będą tanieć.Działki, zwłaszwcza w dobrych lokalizacjach, zawsze drożeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts