radziu 28.11.2004 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 witam! mam nastpeujący problemw grudniu 2001 zawarłem umowe z deweloperem na wybudowanie mieszkania. Załąpałem sie na dużą ulgę budowalną. w 2002 roku deweloper popada w problemy finansowe nie jest w stanie wykonczyc mieszkania. w 2003 roku dogaduję sie z dewelopoerem ze w trakcie budowy ( stan surowy zamknięty) dokonujemy przepisu notarialnego z aneksem ze niewykonane roboty zostaną dokonczone w konkretnych terminach. stan na dzis...deweloper skasował kase i wisi mi roboty na jakies 25 tys pln. Dalej jestem związany z nim umową ...ale jestem własciciwlem nieruchomosci.Podałem go do sądu i aktualnie czekam na termin rozprawy. pytanie. chciałbym dokonczyc budowe na własny rachynek. mam takie prawo. Zerwac umowe- nie ma problemu..konczenie lokalu na swój własny rachunek i domaganie sie zwrotu pieniedzy przed sądem....ale...czy w momencie gdy zerwę umowę...TRACE DUZĄ ULGĘ BUDOWLANĄ? czy tez dalej moge z niej korzeystac? pozdrawiam! bartek ps...gdzie szukac pomocy w walce z nieuczciwymi deweloperami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.11.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 witam! mam nastpeujący problem w grudniu 2001 zawarłem umowe z deweloperem na wybudowanie mieszkania. Załąpałem sie na dużą ulgę budowalną. Złapałeś się pod warunkiem, że do dnia 31 stycznia 2001 r. poniosłeś udokumentowany fakturą Vat wydatek. Samo zawarcie umowy jest nieistotne. TRACE DUZĄ ULGĘ BUDOWLANĄ? czy tez dalej moge z niej korzeystac? Możesz z ulgi korzystać do dnia 31 grudnia 2004 r. Czyli zarówno data wystawienia faktury jak i sama płatność winna nastąpić najpóżniej tego dnia. ps...gdzie szukac pomocy w walce z nieuczciwymi deweloperami? W kancelarii prawnej a następnie przed sądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts