exetterenak 05.04.2022 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Zimowa aura w kwietniu dopadła większość kraju. Na północ od Warszawy wyglądało to tak. Na dziś wciąż czekam na pokrycie dachu. Za to niebawem będą robione odwierty pod kosze energetyczne. Materiał + płyn DZ czekają na ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.04.2022 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Jest doskonała okazja sprawdzić czy krycie wstępne jest szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 05.04.2022 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Jest doskonała okazja sprawdzić czy krycie wstępne jest szczelne Na ten moment jest szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 05.04.2022 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Fotexy frontu by się zdały. Ze nie wspomnę o dokumentacji "kliszowej" robót DZ do PC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 05.04.2022 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Fotexy frontu by się zdały. Ze nie wspomnę o dokumentacji "kliszowej" robót DZ do PC.... Od frontu też jest. Postaram się też zrobić dokumentację odwiertów bo mnie dziś zaskoczyli telefonem że jutro od rana będą wiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 06.04.2022 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Okazało się że nie dam rady być przy odwiertach bo jednak obowiązki i praca. Ktoś musi zdobywać $$ na budowę domu. Widziałem się tylko z ekipą od DZ i porozmawialiśmy o maszynowni i samym DZ. Dziś będzie pierwszy odwiert. Może się okazać że jednak średnica 50cm to za dużo na moje warunki gruntowe na działce i jeżeli odwiert będzie się obsypywał to zrobią mi w to miejsce poziomy wymiennik zakopany na -2m. Trzymam jednak kciuki za sondy Heliko i grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 07.04.2022 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Od początku zakupu działki cieszyłem się z warunków gruntowych. Dużo przepuszczalnych warstw i sporo wody. Myślę sobie idealne warunki dla kosza energetycznego. No i okazało się że warunki są aż za dobre. Wody jest tyle że nie da się wywiercić otworu 50cm o odpowiedniej głębokości. Będzie w to miejsce zatem wymiennik poziomy 5*100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.04.2022 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Jak jest woda, to nie jest źle... Witam się. Ciut przejrzałam dziennik i nie widziałam projektu. Gdzieś go znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 08.04.2022 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Jak jest woda, to nie jest źle... Ale jak jest za dużo to też niedobrze Witam się. Ciut przejrzałam dziennik i nie widziałam projektu. Gdzieś go znajdę? Zapraszam Gdzieś kiedyś wrzucałem ale podaje w lepszej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 13.04.2022 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Po 6 miesiącach walki ze starostwem otrzymałem zgodę i PnB na budowę zbiornika na nieczystości. Głupia sprawa a cieszy Zaskoczyło mnie tylko to jak głęboko jest wyprowadzona kanalizacja u mnie. To z racji tego że idzie ona w poprzek całego domu. Wyjście jest zlokalizowane na -1.2m i już myślałem że go nie znajdę. Pomógł pan koparkowy #urzedniczeabsurdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 21.04.2022 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Kolejny punkt na liście zadań odhaczony. Komin Poujoulat na miejscu. Ekipa montująca miała z nim trochę zabawy z racji bliskości wiązarów ale Panowie dali radę. Efekt końcowy z montażu pokażę w kolejnym poście wraz z obróbką na dachu i przejściem przez strop. Od odpowiedniego i bezpiecznego przejścia zależy bezpieczeństwo ppoż domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 22.04.2022 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Budynek zaczyna w końcu wyglądać jak dom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 22.04.2022 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Wygląda spoko. Hmmm....pierwsze co się rzuca w oczy, przy takim budowaniu to brak burdla naokoło.....a wywóz śmieci swoje kosztuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 22.04.2022 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 O to jest atut który doceniam zawsze jak tam jestem. Są oczywiście śmieci ale o wiele mniej niż przy tradycyjnej budowie. Dodatkowo firma ma taki 'proces' w którym po ich budowach jeździ ekipa i zabiera to co jest do utylizacji. Oznacza to że ja nie muszę się o to martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desmorr 23.04.2022 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Trafiłem na posta nam domy i dachy wczoraj postawili dom Ostrowek gmina Klębów, pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Desmorr 23.04.2022 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 1.5h ściany zewnętrzne, 1h środkowe i 1h wiązary, mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 23.04.2022 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Trafiłem na posta nam domy i dachy wczoraj postawili dom Ostrowek gmina Klębów, pozdrawiamy Super, sporo klientów w całym kraju mają. Ktoś z ekipy wspominał że w zeszłym roku postawili 107 domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 27.04.2022 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Ten tydzień pod znakiem instalacji. W poniedziałek stanęła skrzynka od PGE a teraz czekam na ich odbiór i możliwość zawarcia umowy na dystrybucję energii. W domu wszystko na prąd więc wziąłem 17kW mocy przyłączeniowej i 32A zabezpieczenia Drugi temat to prace przy DZ od PC. Jak mówiłem teren nie bardzo nadaje się na odwiert pionowy dla kosza energetycznego. Zastanawiałem się jak będzie zrobiony wymiennik poziomy i już wiem. Po prostu kosz po zaplecieniu położony jest poziomo w wykopie na głębokości -2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.04.2022 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Hmmm.....jakoś nie jestem przekonany do tych "leżących" koszy.Jaka będzie powierzchnia czynna gruntu? Zasypywanie tego to chyba też niezbyt proste....rurę uszkodzić łatwo, a ziemia ma być wokół i "w środku" całego kolektora.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 29.04.2022 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Wymiennik zajmuje jakieś circa 200 do 250 m2 działki. Jest zakopany na -2 do -2,5 metra. Przy pierwszej sondzie byłem na miejscu. Moge powiedzieć że panowie pieczołowicie ją zasypywali tak by mokry piach wszedł wszędzie oraz by nie uszkodzić sondy. Na moje oko to wygląda znośnie. Żałuję że nie dało się kosza postawić pionowo. Natomiast umowa z nimi jest taka że to ma działać. Jak nie będzie działać to poprawiają DZ do skutku. Już na jesieni tego roku bede mógł coś powiedzieć jak się zachowuje taki wymiennik położony na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts