kamiles900 15.02.2021 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 (edytowane) Witam, mam pewien problem przy zakupie działki i szukam jakiegoś sensownego rozwiązania o ile takie występuje. Otóż działka którą chciał bym kupić ma fizycznie dostęp do dwóch dróg publicznych, jednak wedlug KW slużebności pozwalają dojezdzac tylko jedną drogą publiczną (ul. Leśną)- sluzebnosci oznaczone na zielono, natomiast wedlug decyzji podzialu dzialki dojazd powinien być od ul. Cisowej jednak w KW działek przez które mógł bym przejezdzac (64/10 i 64/11) nie ma zapisu o sluzebności- kolor czerowny drogi. Dlaczego natariusz nie pozwala na kupno takiej działki i jak mogę rozwiązać taki problem? Edytowane 15 Lutego 2021 przez kamiles900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 15.02.2021 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 A co oczekuje notariusz? Na jaki przepis się powołuje?wg mnie jest błąd w podziale działki. Właściciel działki powinien wyprostować albo podział albo uzyskać prawo przejazdu i przechodu tak by się z podziałem zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiles900 15.02.2021 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Nie wiem czego oczekuje notariusz bo taki problem mial poprzedni kupujący. Jeśli chodzi o sluzebnosc i taki wpis to moze byc problem bo obcny wlasciciel dzialki robi problemy. Da sie zmienic podział bez zgody reszty wlascicieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 15.02.2021 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Jak notariusz "robi problemy" i nie wiesz dlaczego, to się go zapytaj. Być może on nie "robi problemów" tylko ratuje cię przed wtopieniem pieniędzy w błędnie wydzieloną działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiles900 15.02.2021 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Tak jak pisałem wcześniej, to nie wiem w czym byl problem bo miał go wcześniejszy kupujący z którym nie mam kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emtebe 15.02.2021 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 To idź do dowolnego notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiles900 16.02.2021 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Do notariusz jestem umówiony ale musze troche czasu poczekać na wizytę. Myślałem, że ktoś miał podobna sytuację i może sie podzielić rozwiązaniem problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 24.03.2021 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 I jak wyjaśniło się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts