tasak83 16.02.2021 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Cześć. Temat był już chyba kilak razy wałkowany ale dopytam jeszcze raz. Mam na poddaszy sufit z trzciny, sufit popękany i chciałbym go odnowić. Jest to na poddaszu więc nie potrzebuje tam dawać płyt kartonowo -gipsowych tylko chciałbym to zaciągnąć gipsem. Tutaj pytanie, 1. Czy starą farbę zdrapać? - łatwo odchodzi 2. Większe ubytki zagruntować i zaszpachlować gipsem szpachlowym(cekol gs 100) lub tynkiem (Knauf MP 75 L - Knauf) ? 3. Całość przeciągnąć gładzią gipsową/polimerową i pomalować. Nie jestem z branży więc pytam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 21.02.2021 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 To co luźne zdrapać, na to grunt, większe kawałki klejem gipsowym, później gips i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.02.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Do farby na sam koniec również możesz wlać trochę gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasak83 23.02.2021 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 A farbę zdrapywać co jest na suficie? To jakaś stara farba, która po namoczeniu schodzi jak masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bcgarage 27.02.2021 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Ooooo, aż mi się przypomniały czasy remontu mieszkania... Wszystkie sufity z trzciny i gipsu po kupnie szły... do zdarcia. Zostawały suche deski, które przykręcałem wkrętami do belek (większość gwoździ którymi były przybite już się ruszała). Na to dopiero wieszaki i zabudowa. Szacun dla ludzi którzy jeszcze taką partyzantkę ratują zamiast zdzierać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts