Czesiulbk 18.02.2021 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Witam.Buduje dom 110 M2 z poddaszem użytkowym z porothermu 25 , będzie ocieplony 20cm styropianu i 30 cm wełny na poddaszu. Mam zamiar zrobić ogrzewanie podłogowe na całości bez żadnych dodatkowych systemów . Piec gazowy kondensacyjny dwa rozdzielacze ( po jednym na piętro) z wyliczeń wychodzi mi około 800 metrów rury podłogowej. 5 obwodów na piętro ,około 80m rury na każdym obwodzie. Moje pytanie to, czy piec zdoła przepompować te instalacje bez dodatkowych pomp. Niechce się pchać w dodatkowe koszty dlatego chciałbym zwykły system ogrzewania zrobić.Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.Pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2021 przez Czesiulbk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 18.02.2021 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Spokojnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 26.02.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 da radę bez problemu z dużym zapasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts