Swiru201 19.02.2021 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Witam, mam pytanie otóż borykam się z wadliwie zamontowanymi oknami balonowymi . Po prostu mam duzy mostek termiczny spowodowany nie ociepleniem góry balkonu i kiepskim montażem okien gdyż stoja one na trzech dyblach przy podstawie i wylewką balkonu od wylewki pokoju odgradza przekładka z 5 cm styropianu. Gorzej że na balkonie płytki i wszystko już wykończone . Czy można zastosować taki zabieg aby skuć wylewke pod oknem w głąb balkonu jakieś 7 - 10 cm na głębokość 7 cm czyli tyle ile wylewką i w tą szczelinę wcisnąć taki blok z xps jeśli da radę albo wypełnić to jakims izolatorem typu polynor odciac nadmiar z wierzchu zakleić styrodurem a potem hydroizolacja siatka klei płytki . Wiem że jest to półśrodek ale nie wiedzę póki co możliwości skucia i roboty od ppczTku balkonu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 24.02.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Robiłem tak - faktycznie jest to półśrodek i wiele nie pomoże. Jakaś minimalna poprawa jest, ale bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts