mieczyslaw79 21.02.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Dzień dobry, Z frontu budynku mam kawałek "prostego dachu". Szerokość ok. 1,3 metra, długość 6 metrów. Na długości ok. 2,5 metra stanowi on zadaszenie wejścia, natomiast na długości 3,5 metra stanowi dach garażu. W załączeniu przekroje od strony garażu i od daszku. Jak to wykonać? Myślałem aby to zrobić tak, że na płycie żelbetowej dać papę wywinięta na ścianę, potem dać styropian spadkowy, obróbki jako profile W35, do tego górna warstwa izolacji albo PCV, albo membrana, albo uszczelniacz Mapelastic i dodatkowo obróbkę blacharską na wydrę w ścianie. Tylko jak zamocować te profile W35 skoro mam 20 cm izolacji, więc raczej to w styropianie się nie będzie trzymać, trzebaby dorobić jakaś belkę od czoła by przykryć ją styropianem. Tak samo - jak zamontować wtedy rynnę - do W35 można mocować, ale on musi być stabilnie zamocowany. To jest front domu i nie chcę rzucić po prostu papy. W projekcie to rozrysowane byle jak (jak zawsze), a na wizualizacji blacha. Gdybym chciał blachę jak to zrobić? Jakaś specjalna konstrukcja pod nią? Problemem jak zwykle jest to, że na tym stropie będzie stać rusztowanie od ocieplenia, więc też kiedy to robić. Dziękuję za pomoc! Mietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikasaakaman 24.03.2021 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 voip phone system It may be also carefully carved by knife into wonderful statues. Everyone at school, including our schoolmates, controls this knife. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markamx 24.03.2021 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 CześćI jak zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.04.2021 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Trzeba zrobić normalny dach po wykonaniu ocieplenia a tak dokładnie to pokrycie dachu po wykonaniu ocieplenia i elewacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts