tobo 29.11.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 u mnie było tak:- zaraz po wprowadzeniu ruchoma podloga w jednym pokoju (brak dystansu między panelami a ścianą)- ciepłe grzejniki latem (brak zaworu odcinającego CO, brak zbiornika wzbiorczego na CWU)- po zimie odpadły płytki imit. kamień z kominów (nie wiadomu czym przyklejili)- prawie wszystkie cokoliki od paneli podłogowych odpadły szczególnie na krótkich odcinkach ("tandeta" przykleiłem klejem narazie trzyma) ciekaw jestem co u was wyszłopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 29.11.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 mieszkam 2 miesiące:1) strop betonowy nie drewniany. Juz zaczyna pękać na łącvzeniu płyty gk ze ścianą. Na wiosnę trzeba będzie zrobic poprawki albo zamontować listwy maskujące.2) Ściana 3 warstwowa. Mam 1 warstwową zbk ocieplona 12 cm styropianu. Wcale po nałożeniu tynku nie będzie tańsza niż 3 warstwowa, kóra może sobie stać nieotynkowana przez lata.3) Dałbym jednak ściankę kolankową aby poddasze - choc nieuzytkowe - było wyższe.4) Zastnowiłbym sie nad innym materiałem niż BK. Chodzi o akustykę. Choć nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 29.11.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 rogi napisał: Zastnowiłbym sie nad innym materiałem niż BK. Chodzi o akustykę. Choć nie ma tragedii. można coś wiecej info? wlasnie sie zastanawiam czy na dzialowki nie dac czegos innego niz 12cm BK klasy 600. Jaka klasa i grubosc BK u ciebie? Cos wiecej o wrażeniach? Bo zrozumialem że jest źle ale nie tragicznie. A może da się żeby było DOBRZE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 KaiM nie panikuj byłem wczoraj na parapetówce w PTH bez mebli też fajna akustyka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.11.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 kroyena napisał: KaiM nie panikuj byłem wczoraj na parapetówce w PTH bez mebli też fajna akustyka była. Sądze, że mylisz pojęcie akustyki pomieszczenia z akustyką przenikania dźwięków przez ściany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 29.11.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Mam wewnętrzne 12 i 18 cm. Co do akustyki to jest duże echo - pogłos. Ale wydaje mi się że jest to spowodowane dużą powierzchnia i małą ilościa mebli, brakiem firanek w salonie. salon wraz z połączoną kuchnia wysoka na 3,3 m ma 40 m2. Natomiast przenikanie dzwięków przez ściany nie jest dokuczliwe. Wydaje mi się, ze po ociepleniu styropianem ścian zewnetrznych pogorszyła się dzwiękoszczelność. czytałem o tym że metoda lekka - mokra pogorsza akustykę. Chyba jest to prawda. Ale nie jest źle. Powiem tak jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobo 29.11.2004 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 u mnie na poddaszu użytkowym są ściany działowe właśnie z BK 12 + płyty GK j jest wporządku w porównaniu z wielką płytą z której sie przeprowadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 29.11.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ja rónież miaszkałem w wielkiej płycie i BK jest duzo lepszy pod tym względem i nie tylko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Może coś o instalacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Np. byłem w domku o jednej różnicówce z oszczędności, pstryk i zrobiło się kameralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.11.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Instalacje - nie zrobilismy cyrkulacji do umywalki w łazience, niby brakuje 2 m ale chwile się czeka na ciepłą wodę - grzejniki w piwnicy sa przewymiarowane - nie trzeba wyliczać ich mocy tak jak na parterze, bo ziemia jest świetnym izolatorem - lampa w jadalni "wyszła" nam na środku pomieszczenia, a nie nad stołem - ogrzewanie podlogowe w wiatrołapie - nie uzywamy - za to w łazience dobralismy za małą moc do powierzchni - nie zrobilismy od razu sieci komputerowej i telefonicznej w pokojach i trzeba bylo troche sie napracować - na jednym bezpieczniku "wisi" nam i zmywarka i kuchenka - shit - trzeba pamiętać o wyborze tyle narazie, ale pewnie więcej by się znalazlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Przyznaję się sam otapetowałem puszki przed pomiarami elektrycznymi, przez co w jednym pokoju nie mam możliwości użytkowania wyłącznika różnicowo-prądowego przed zmianą tapety. co szybko nie nastąpi (ładny ten winyl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 29.11.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ja dałem się zwieść instalatorowi CO, że cały układ wyreguluje jak już będziemy mieszkali. A teraz nie chcę go widzieć u mnie w domu, bo mnie tyle nerwów kosztował, że wolę się sam tym martwić albo znajdę jakiegoś innego, który się tym zajmie. Ten okazał się, grzecznie mówiąc, słabym fachowcem, a na dodatek działa mi na nerwy sposobem mówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts