Chris11 22.02.2021 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Prosba o porade. Deweloper wylał u mnie nieprawidłowo schody - ostatni stopień jest za niski.I teraz daje nam dwie mozliwosci:- będą je równać.- wypłaca ekwiwalent pieniężny. Z racju, że mnie to nie razi i mam już odmierzone schody u stolarza to zastanawiam się nad ekwiwalentem.No i tutaj pytanie - na ile wycenić taka usługę?W internecie nie znalazłem takich ofert. Z góry dziękuję za odpowiedx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 23.02.2021 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Nikt nic?Obdzwoniłem kilku "fachowców", którzy albo "kompleksowo zajmują się robotami budowlanymi, albo na swoich stronach chwalą się taką usługą, ale w wszyscy zdają się być zaskoczeni pytaniem... Najwyraźniej nie jest to często praktykowana robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.02.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Ostatni od góry od dołu? Najczęściej ten błąd szalunkowy wychwytywany jest odpowiednio wcześniej? Chyba że plany się nagle, a niespodziewanie zmieniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.02.2021 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2021 Ale czego oczekujesz od forumowiczów? Sam piszesz, że to Cię nie razi a stolarz już ma przygotowane schody w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 24.02.2021 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Oczekiwałem odpowiedzi, ile taka usługa może kosztować, bo skoro deweloper jest skłonny "wyrównać tę krzywdę" to dlaczego z tego nie skorzystać? A nie chce strzelać kwot z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2021 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Oczekiwałem odpowiedzi, ile taka usługa może kosztować, bo skoro deweloper jest skłonny "wyrównać tę krzywdę" to dlaczego z tego nie skorzystać? A nie chce strzelać kwot z kosmosu. Czemu nie zapytasz dewelopera? I jaką krzywdę skoro piszesz że Tobie to nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 24.02.2021 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 A jest to wada, czy nie jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2021 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 A jest to wada, czy nie jest?? Nie wiem. Tak opisałeś problem ze chyba nikt nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 24.02.2021 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Yhm... No wydawało mi się, że jeśli jeden ze schodów jest za niski, wykonawca się do tego przyznaje i oferuje rozwiązanie problemu, to jednak jest to wada.Wydawało mi się, że w pierwszej wiadomości wyraziłem się wystarczająco precyzyjnie, więc możemy skończyć filozoficzne dywagacje i jeśli nie ma nikogo kto przechodził przez podobny problem to nie było tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 25.02.2021 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Normy tego wymagają, nie poprawisz będą wchodzący odczuwać brak komfortu, a nawet potykać się. Ale dziwne że przepuścili na etapie szalunków. Każdy wykonawca na etapie szalunków sprawdza top kilkakrotnie z projektem tj. finalnych poziomów podłóg. Jeśli najwyższy stopień to można podnieść poziom piętra . Ale można z tym żyć. Nie podałeś wielkości tej różnicy , a to ma znaczenie przy rekompensacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 25.02.2021 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ale dziwne że przepuścili na etapie szalunków. Każdy wykonawca na etapie szalunków sprawdza top kilkakrotnie z projektem tj. finalnych poziomów podłóg. Dobry żart. Nie po to na budowie jest inspektor, kierownik, inwestor i nie wiadomo kto jeszcze, żeby ktokolwiek coś kontrolował. To polska budowa, a nie wysłanie łazika na Marsa. Różnica, jak dobrze pamiętam, to 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.02.2021 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Różnica, jak dobrze pamiętam, to 4cm. Wg mnie to nieakceptowalna różnica. Jeżeli dobrze rozumiem to cała kondygnacja jest o tyle zaniżona. Oczekiwałbym podniesienia posadzki do równych stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts