azet 22.02.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Witam, mam zielone pojecie o tym, pojawił się pomysł założenia klimatyzacji do dwóch pokoi z funkcją grzania, ewentualnie jedna klimatyzacja na korytarzu dmuchająca po całym piętrze i zimno schodzące na dół, w domu piętrowym .Nie mam pojęcia o cenach , firmach i efektywności -czy ktoś może rzucić jakimiś przemyśleniami ? Lokalna oferta brzmi gree multi 7000 zł netto i montaż ( agregat ,jednostki ,pompki skroplin ,instalacja freonowa ,?) ewentualnie mocniejsza na korytarz gree lomo luxury 5 kw - 4 tys zł netto Nie wiem jak sprawuje się klimatyzacjaa w domu, w pokojach ? Nie potrzebuję arktycznego klimatu, ale w upalne dni dwadzieścia klika stopni było by chyba sensowne .Czy klimatyzator wepchnie mi chłód z korytarza do pokoi i piętro niżej ? Może dwa wa pokoje chłodzone ? Jakieś pomysły, na co zwrócić jeszcze uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert marki Bosch 12.03.2021 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Witam. Umieszczenie jednego klimatyzatora na korytarzu nie jest najlepszym pomysłem. Najlepiej byłoby zamontować jednostki wewnętrzne w pokojach, w których powietrze miałoby być ochładzane. W przypadku klimatyzacji więcej niż jednego pomieszczenia warte rozważenia są klimatyzatory typu Multi Split marki Bosch Termotechnika z Serii Climate. Możliwe jest podłączenie do 5 jednostek wewnętrznych do jednej jednostki zewnętrznej. Należy jednak pamiętać, że klimatyzacji nie powinniśmy traktować jako jedynego źródła ciepła. Zachęcam do zapoznania się z ofertą klimatyzatorów Bosch Termotechnika dostępną na stronie: https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/ocs/budynki-mieszkalne/klimatyzacja-1221722-c/ W razie pytań pozostaję do dyspozycji.________________________________ Konsultant Bosch Termotechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 12.03.2021 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Witam. Należy jednak pamiętać, że klimatyzacji nie powinniśmy traktować jako jedynego źródła ciepła. A dlaczego nie? Ewentualnie proszę zaznaczyć, że mówi Pan tylko o "swoich" urządzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CS42200 28.04.2021 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 @Azet - zdecydowałeś się na jakieś rozwiązanie? Skąd jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts