Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy skorzystać z oferty?

mank

Recommended Posts

Mam okazję kupić suporeks w bardzo atrakcyjnej cenie - 1/4 mniej niż w "sklepie". Zakupu można dokonać w hurtowni - przedstawiciela handlowego producenta betonu komórkowego. Warunkiem jest zapłacenie teraz za całość zamówienia, a dostawa będzie najwcześniej w marcu.

Ma być jakaś umowa kupna, ale "czy warto się w to pakować" - takie kupowanie na papierku, żeby nie było przysłowiowym "kupnem kota w worku".

Jak sprawdzić wiarygodność tej oferty?

Czy szanowni formułowicze dokonali by takiego zakupu?

Oferta kusząca, ale czy warta zainteresowania?

Ja dałem się nabrać dokładnie na to samo tyle, że nie hurtowni a wykonawcy. Miał zamówić bezpośrednio w wytwórni z przedpłatą.

Jeśli już, to dobrze zabezpiecz tą wpłatę - zastaw rejestrowy, wypłacalni żyranci, etc ;))

pozdro

PS: Na usprawiedliwienie mam tylko tyle, że miało być tylko trochę taniej (tak było uzgodnione przed podpisaniem umowy) i nie wyglądało to na oszustwo.

wszedlem na allegro i zerknalem, ale ja bym sie nie pchal, po wygranych aukcjach wyglada ze facet sprzedaje i kupuje rozne duperele nie zwiazane z budownictwem,a co bedzie jak bloczki beda kiepskiej jakosci, co z reklamacja, duzo handluje na allegro ale z tego bym nie skorzystal, aukcje sa ubezpieczone tylko do kwoty 300 zl wiec trzeba wyszukiwac rzetelnych sprzedajacych a nie czlowieka ktory kupuje opaski nike i zaslepki do radia a sprzedaje beton komorkowy. :o