ololek 25.02.2021 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Miałem mieć pod oknem wykończenie z bloczka silikatowego NW24 o wysokości 10cm. Co robi mi surowy otwór na wysokość 76cm od poziomu 0 ( potem ciepły parapet, parapet i ono).Okazuje się że producent wycofał się z jego produkcji. Więc albo będę miał surowy otwór na 3 warstwach NP24 czyli 66cm albo na 4 warstwach czyli 88cm.Czy można przeciąć na pół NP24 i zrobić z tego wypełnienie pod okno? Wtedy surowy otwór wyjdzie na 77cm. Nie wiem czy tak się powinno robić?Ewentualnie są bloszki z silpro o wysokości 10cm ale nie wiem czy pasują na pióro-wpust do H+H NP24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 25.02.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 A nie lepiej wylać tyle ile trzeba betonem, nawet go lekko zazbroić. Ja tak miałem robione na sylikacie. Dolewałem ok. 17cm, żeby otwór był na żądanej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 02.03.2021 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 A nie lepiej wylać tyle ile trzeba betonem, nawet go lekko zazbroić. Ja tak miałem robione na sylikacie. Dolewałem ok. 17cm, żeby otwór był na żądanej wysokości. W sumie to też jest opcja aby poziomem podłogi to regulować. Ale to tak tylko +/- 2cm można A ile masz u siebie wysokość parapetu i wysokość okien? W projekcie mam niby 90cm wysokość parapetu a 150 okna. Ale to bez sensu bo ręką nawet góry nie sięgnę żeby umyć okna bo to będzie 240cm A mi czy żonie nie chce się na stołek włazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts