Lucyk102 25.02.2021 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Witam. Zacznijmy od początku. Hydraulik zrobił odpowietrzenie kanalizacji w ścianie działowej w samym rogu, wykuł około 90% grubości ściany miejscami przekłuł się na wylot do drugiego pokoju. W listopadzie przyszli tynkarze i tak ta rurę zatynkowali. Dzis zacząłem układać płytki w łazience i zauważyłem pęknięcie około 5cm od rogu, mniej więcej na środku rury. Obawiam się, że jak uloże na to pęknięcie płytki to peknie mi fuga w roku i będzie dostawać się tam woda. Zostało mi sporo siatki z elewacji i kleju więc pomyślałem żeby ten narożnik zaciągnąć siatka z klejem żeby nie pękało. Co wy o tym myślicie. Dodam jeszcze że w tym drugim pokoju tez pojawiło się pęknięcie w samym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 25.02.2021 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Może jakieś zdjęcia? Na tym forum dobrze się patrzy - a wielu odpowie co poradzić jak zobaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyk102 25.02.2021 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Miałem nawiązać wlasnie do tego, że na telefonie nie mam możliwości dodania zdjęcia, bądź po prostu nie potrafię Jutro postaram się wrzucić na jakiś hosting zdjęć i wrzucę linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 25.02.2021 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ok - naprawdę Zamieścisz zdjęcie - jakiś opis techniczny co to za ściana - działowa/nośna, co nad nią jak, a duża, długa wysoka - wielu kombinowało ukrywając rury rekuperacji i mieli podobne dylematy;) udzielono im rad i żyją i nie piszą, że znów im coś pęka.Ja Ci nie udzielę rad bo się nie znam - moja połowa robi takie rzeczy, ale też czerpie info z forum i o dziwo się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyk102 25.02.2021 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ściana w której jest rura to 12cm h+h, jest to ściana działowa. Nad ściana jest strop żelbetonowy ale między nim a ściana było 3 cm luzu. Teraz połączył je tylko tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts