art-ysta 26.02.2021 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Witam, dzień dobry. Mam taki problem. Mieszkam w domu z lat 70tych, w którym są drewniane futryny o felcu 2cm. Chciałbym zmienić drzwi na nowe ale zostawić futryny stare bowiem pokoje są swieżo po remontach i nie chcę ich niszczyć zmianą futryn. Czy moje drewniane futryny moge przyciąć do żądanej szerokości (mam na myśli wręb), tak by nowe drzwi w nie wchodziły? I jeżeli tak to czym, jakim narzędziem to uczynić? Dziękuję za każdą poradę i pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2021 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Słabo to widzę. Możesz próbować. Kiedyś robiono to dłutem. Teraz można pilarką (nie podejdzie wszędzie, ale od czego jest młotek i dłuto? ) Pewnie bardziej frezarką. Poza tym: może nie pasować wysokość zamka oraz rozstaw zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.02.2021 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Frezarka górnowrzecionowa ale dość mała podejdzie ale nie w narożnikach. Tam już ręczne narzędzia i raczej praca dla stolarza albo zręcznego hobbysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-ysta 28.02.2021 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Dzieki śliczne. Czyli klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts