makary5b 26.02.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Witam. Mam taki problem. Taras wykonany z betonu 15 lat temu. Wystawiony na działanie słońca zimy itp. Zaczęłą się jego korozja ma ubytki, dziury itd. Chcę w końcu coś z nim zrobić ale najpierw muszę go zregenerować. Dodam, iż z uwagi na drzwi tarsaowe nie mogę na nim zrobić kolejnej wylewki. Myślałem o jakiś masach naprawczych. Może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie i coś mi podpowie lub poleci jakieś rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 27.02.2021 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Luźne elementy skuć, zeszlifować. Potem wykorzystać masy do naprawy betonu, np firmy Ceresit CD -najpierw grunt, potem 1 worek zaprawy szczepne (ok.100zł) j na około 10m2.Potem kolejny worek zaprawy betonowej do naprawy w zalezności od uziernienia do uzyskania w miarę równego podłoża.PAMIEAĆ o zachowaniu spadku minimum 0,5cm/1m, zalecane 1,5-2,0cm.Na to dałbym Mapelastic podwójnie z zatopioną siatką.To może stać kilka lat.Na to płytki lub lepiej żywicę -jak chcesz mieć na wieki. Edytowane 27 Lutego 2021 przez Tolo74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marineromarinero 26.07.2022 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Makary co w końcu zastosowałeś ? W razie co jeśli aktualne, spróbuj Geolite jak ja:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?378584-Naprawa-posadzki-tarasu-i-wyb%C3%B3r-pokrycia&p=8144083#post8144083 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts