kermit123 28.02.2021 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Jako, że to mój pierwszy post - witam wszystkich. Mieszkanie od dewelopera, nowe, mieszkam pierwszą zimę. W duży mróz jaki się pojawił ostatnimi czasy zauważyłam lód w kącie okna od strony mieszkania.Okno narożne - czyli 2 okna na rogu, między nimi brak ściany. Wygląda na nieszczelność. Tylko w jednym miejscu w całym mieszkaniu pojawiła si taka sytuacja.Zanim zgłoszę do dewelopera chciałam zapytać czego powinnam wymagać w tej sytuacji. Deweloper pewnie połozy sylikon, ale czy to wystarczy? Jak powinna wyglądać prawidłowa naprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.02.2021 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Naprawa powinna być adekwatna do zaistniałej sytuacji. A jej opis jest zbyt skromny by teoretyzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit123 15.04.2021 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Naprawa powinna być adekwatna do zaistniałej sytuacji. A jej opis jest zbyt skromny by teoretyzować. To może zapytam inaczej - jak łączy się 2 okna narożne. Jak wygląda prawidłowy montaż w takiej sytuacji? Czym łączy się 2 narożne futryny, czy może futryny są specjane w takich oknach. Normalne okno ma futrynę, która osadzona jest w w ścianie. A gdy nie ma ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.04.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Stosuję się łącznik wykuszowy 90stopni. Kiedyś były wykusze pod różnymi kątami, częściej występował łącznik rurowy. Obecnie prawie zanikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 16.04.2021 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Typowe chyba przy oknach narożnikowych od dewelopera. U mnie jest dokładnie to samo. Z tym, że wyraźnie czuję zimno spod okna/parapetu w okolicy styku obu okien, choć szczelin nie widać, więc u mnie bez demontażu przynajmniej parapetów nie dałoby się tego uszczelnić. W mrozy muszę podkrecić nieco grzejnik pod tym oknem to nie ma lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts