Mader1 28.02.2021 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Witam, Zauważyłem, że w jednym miejscu na styku elewacji i kostki jest wydrapany piasek i jak ściągnąłem jedną kostkę do zauważyłem prześwit w elewacji (trudno mi dokładnie ocenić, jak duży - w załączeniu zdjęcia). Być może myszy tam znalazły schronienie. Czy po prostu potraktować to miejsce pianką czy w jakiś inny sposób zabezpieczyć? pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.02.2021 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Musisz zakupić niebieską trutkę na myszy/szczury - w tym roku czerwona jakoś słabo działa:rolleyes:Było mroźno - szukały jak najlepszego schronienia. Niech Ci nie przyjdzie do głowy zamykać tego pianką ....przynajmniej na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mader1 28.02.2021 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Hej Dzieki za szybka odpowiedz. Dlaczego nie zatykac pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.02.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Hej Dzieki za szybka odpowiedz. Dlaczego nie zatykac pianka? Bo jak są tam myszy...to jak zamkniesz im drogę wyjścia - będą niszczyły elewację!!! Użyj trutki po ok 2 tygodniach sprawdź czy jeszcze tam są. Weź orzech laskowy bez skorupki zawiń go w chusteczkę jednorazową i zwiąż nitką nitkę przygnieć kostką. Jeśli jest tam mysz zrobi wszystko aby zabrać orzeszek( ten intensywnie pachnie przez długi czas), gdy będzie bez zmian przez 2 dni zabierz przynętę i wypełnij jak najgłębiej pianką otwór. Gdyby jednak chusteczka była zgryziona musisz truć dalej....i doświadczenie powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts