ckwadrat 26.08.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Ale ja chcę jeździć po lepszych drogach, czy drogach w ogóle. Nie będę protestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 27.08.2002 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Przepraszam, że robię następny wyłom, ale zgadzam się z Ckwadrat i też wolałabym jeździć po lepszych drogach mając na uwadze fakt, że rodzina mojego męża mieszka prawie 500 km od Warszawy.Zupełnie odmienną sprawą jest rozliczanie DECYDENTÓW z podjętych zobowiązań. Może właśnie rozliczanie i ew. przepadek mienia, w stosunku do aferzystów, byłby kluczem do uzdrowienia gospodarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AD 28.08.2002 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 absurd! jeśli zgadzacie się na nowy podatek/winetki za zwykłe drogi (NIE autostrady) to równie dobrze zgodzilibyście się na nowy DODATKOWY podatek np.: -od bezpieczeństwa (tylko 170zl?) na policje, -kolejne (tylko 180zł) na szkoły podstawowe, -kolejny (tylko 190zł) na szpitale, -kolejny (150zł) na przychodnie zdrowia, -nastepne 180zł na Wojsko Polskie, -dalej na Straz Pozarna -licea, więzienia, administracje...itp. itd. ABSURD JEST TYM WIEKSZY, ze juz placimy wysoki podatek drogowy w benzynie! tylko dlaczego z Podatku Drogowego TYLKO 30% trafia na drogi (70% normalnie do budzetu!) więc się pytam, jakie nasze panstwo ma obowiązki w zamian za bardzo duze podatki ktore z nas zdiera?! skoro na jego podstawowe obowiązki zamierza zbierac dodatkowy haracz!? -bo cały czas nie mówimy o opłącie za AUTOSTRADY (synonim luksusu?!) tylko za zwykłe drogi! CZY ja mam płacić TYLKO za to, że z jednego konca Polski chcę pojechać do np. Warszawy?!! a dla tych, dla ktorych samochod jest narzedziem pracy? smiec sie? płakac? absurd!!!!!!!! wiecej, zauwazcie, ze za PODSTAWOWE DOBRO JAKIM JEST MIESZKANIE, DOM MUSIMY PŁACIĆ rowniez DODATKOWE PODATKI VAT 7% ?!!! DLACZEGO ZA TAKI luksus JAK MIESZKANIE JA MUSZE PANSTWU MOJEMU ZAPŁACIC PODATEK 7%??? czy (jedno-podstawowe) mieszkanie 30-40-60mkw dla rodziny jest LUKSUSEM? Za to, ze za moje pieniadze od ktorych odciągnięto już kilka podatków kupuję/buduję mieszkanie/dom które zabezpiecza mój podstawowy byt państwo po raz kolejny zabiera pieniądze! Jak sie tu dziwic mlodym, inteligentnym ludziom, ze nie widza w POLSCE perspektyw pozdrawiam Ad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 28.08.2002 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Nie wiem jak teraz, ale podczas ostatniej dyskusji jakiś czas temu o opłatach tego typu powiedziane było jasno, że za autostradę krakowską trzeba będzie płacić nadal normalnie mimo winietek! Bo w końcu to jest własność prywatna! Szlag by to trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 28.08.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Wszyscy płacimy, płacimy i jeszcze raz płacimy podatki. Jaki sens ma nakręcanie się...? Oczywiście, możecie wyjechać z Polski, ale to i tak nie zmieni konieczności płacenia podatku. Tu, czy tam, jakie to ma znaczenie? Nielegalna praca jest wszędzie nieopodatkowana, ale cała reszta niestety tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2002 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 w jednej z ostatnich GW jest artykuł, w którym autorzy dowodzą, że mimo wpływu większej kasy do budżetu na drogi bedzie wydawane mniej pieniędzy...Ide zagłosowac przeciw winietkom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 28.08.2002 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 MOżna sobie protestować, długo i namiętnie, tym bardziej że jest to protest wirtualny. Ale to przecież w żaden sposób nie wpłynie na podjęcie przez rząd decyzji o wprowadzeniu winietek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2002 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Ja tez przychylam sie do wypowiedzianej tu opinii, ze te winietki będą kolejnym polem do przekrętów. Jak się na pokaz coś likwiduje, to tzreba w to miejsce utworzyć nowe agencje, dla swoich kolesi.Tym bardziej, że ostatnio cos sie w przewodniej partii sporo dzieje. Trzeba dac niezadowolonym kawałek talerza (żeby nie rzec dosadniej) Jestem sceptyczna wobec tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 28.08.2002 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Ja też chciałbym jeździć po lepszych drogach, bo niestety jeżdze sporo, ale wydaje mi się że jak ta machina się rozkręci to będzia tak jak pisał ADdojdzie nam wkrótce kolejna winieta na poprawę dróg lokalnycha dla pieszych na budowę chodników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 29.08.2002 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2002 Ratunek na to jest jeden - Unia Polityki Realnej. Ale czy ktoś jeszcze ich pamięta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wcpiker 03.09.2002 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Panie i Panowie,w przyszłym roku musimu oddać długi za te drogi które mamy obecnie (PRL powstał przecież z kredytów). A jest tego ok. 100 mld . Z forsy za winietki nic nie będzie dla naszego bezpieczeństwa ani wygody na drogach !Poza tym, jeśli antywinietkowy protest i naciski się powiodą, to i tak zostanie wprowadzona inna forma podatku. I jeszcze inna beczka dziegdziu - forsę na autostrady dostaniemy z UE. Pozdrawiam , szerokiej drogi ku swietlanej przyszłości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2002 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Ja pamiętam. Nawet głosowałem na Korwina jak startował w wyborach prezydenckich i wygrał z Wałęsą. Niestety ostatnio słuch po nim zaginął. Budowa autostrad i dróg dzybkiego ruchu to inwestycja na długie lata, a ci co się łudza że jak zapłacą za winietkę to od razu będą jeździli po lepszych drogach, to się grubo mylą. W Anglii budowa autostrad trwała 40 lat, w Polsce, to liczę to razy dwa, czyli za jakieś trzy-cztery pokolenia. Jak słyszę kolejne wypowiedzi polityków o programie budowy autostrad to przypomina mi się stary ale jednocześnie aktualny kawał:Przyjeżdża polski minister transprtu to swojego kolegi po fachu w Niemczech i zastaje go w pięknej willi z basenem i mercedesem w garażu i się pyta:- Skąd wziąłeś na to pieniądze?Helmut odpowiada:- Widzisz tą autostradę?- Widzę- Miałem z tego 5% do kieszeni na czystoPo 10 latach Helmut przyjeżdża do naszego ministra, a ten go przyjmuje w pałacu w rezerwacie na MazurachHelmut się pyta:- Skąd tak szybko się dorobiłes?- Widzisz tą autostradę? - Nie - No widzisz. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Jubba dnia 2002-09-06 11:39 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Jubba dnia 2002-09-09 13:00 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts