soba 29.11.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Mam pytanie czy zakład wodociągowy może odmówić wydania warunków jeżeli nie podpisałem porozumienia między miastem a mną w sprawie przekazania wodociagu wybudowanego przeze mnie,ja jestem gotów ale miasto nie potrafi napisać takowego porozumienia bo nie wiedzą w jaki sposób i za darmo przejąć.Jestem w kropce bo studni nie bo jest wodociąg a wodociągu nie bo nie ma porozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 29.11.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 W ktoryms watku bylo, ze nie masz obowiazku przekazywac tej czesci wodociagu firmie wodociagowej. Moze byc to ujete w innej indywidualnej umowie (przekazanie w formie uzyczenia czy nieodplatnego przejecia przez wodociagi ). Ta czesc wodociagu na terenie Twojej dzialki jest Twoja wlasnoscia. Poszukam, ktory to watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 29.11.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Pytanie bylo o zwrot kosztow, ale reszta sie zgadza: ''"Miliony pod ziemią", Gazeta Wyborcza, 14.05.2004, str 24: ......... za budowę i utrzymanie przyłącza (wodociągowego i kanalizacyjnego) odpowiada inwestor, który chce się przyłączyć do sieci ........... ....... Natomiast kwestia przekazania przyłącza odpłatnie, w użyczenie, czy też za darmo MPWiK, powinna byc uregulowana w indywidualnych umowach ................. Oznacza to, ze spółki nie muszą przejmować przyłączy, więc nie można liczyć na zwrot kosztów .......................'' To skopiowalam sobie z jakiegos watku. Poszukaj tego nr i moze tam bedzie podstawa prawna.Z tego wynika, ze skoro nie maja obowiazku przejmowac to Ty nie masz obowiazku im przekazac, a co za tym idzie nie moga Ci odmowic wydania pozwolenia na tej podstawie. No chyba, ze tu jakis prawnik szybciej odpowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts