raffran 27.09.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Trudno nawzac to misa, bardzie jest to jak wysoki garnek, z uchwytem i dziubkiem do lania, albo dzbanek. Ono to nazywaja naczyniem miksujacym ma ono poj.2litry.Drugim naczyniem jest Varoma do gotowania na parze. Nie wiem jak jest pojemnosc, ale dla trzech osob wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastia03 27.09.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Głosny jest to prawda, ale cos za cos. Ja np robie w nim tak jak pisali poprzednicy głownie ciasta drozdzowe , sernik a przede wszystkim lody. Sa wysmienite. Powiem tak jesli mialabym sama kupic to urzadzenie pewnie szkoda by mi bylo kasy, ale mysle ze warto bo nie kazdy mikser zrobi lody!Nie uzywam go do gtowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 (edytowane) Przez lata używałam zwykłego malaksera i próbuję ocenić czy th. jest naprawdę warty dopłaty. Zależy mi na dużej misie ze względu na podwójną porcję sernika więc mam już jeden minus, choć malaksery też nie są wielkie. Malakser nie ma wagi ani nie podgrzewa - za tym jednak nie płaczę... Więc jakie pozostają jeszcze wartości dodane? I jeszcze jedno pytanie - czy th zastąpi sokowirówkę? Edytowane 28 Września 2010 przez Monika B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 28.09.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 moja ciocia wiele lat temu kupiła Thermomixa i była bardzo zadowolona, lubiła gotować i często jej się przydawał zamówiłam pokaz tej maszyny kilka lat temu, cena prawie 5000 zł powaliła mnie na kolana... stwierdziłam, że nie kupię i nie żałujęmam w domu "regularny" malakser oraz mikser mały Brauna z żyrafą, ten zestaw bardzo mi się podoba gdybym jeszcze raz miała kupować, wybrałabym taki model klasycznego miksera Kenwood - 1316 zł - wraz z maszynką do mielenia mięsa - ten mikser zagniatałby wszystkie ciasta drożdżowe, chleby, ubijałby białka, mieszał, mielił itd - do tego miksera można dokupić przystawki - np. do robienia makaronu, co czyni z niego prawdziwy kombajn plus ten sam robot podręczny, który mam albo taki model - tym robię wszelkie zupy kremy, siekam zioła, małe i większe ilości cebuli, inne warzywa, kręcę majonez, robię koktajle - niezwykle przydatny i niewielkich rozmiarów sprzęt myślałam o zakupie maszyny do lodów, to koszt maksymalnie 300 zł, jogurtownica to koszt 70 zł wychodzę z założenia, że najlepiej mieć maszyny, które są w czymś wyspecjalizowane... kiedyś dokupię sobie jeszcze szybkowar i będę mieć komplet sprzętu Thermomix gotuje zupy - ale czy zrobi prawdziwy wywar? czy zagniecie kruche? itd. 5000 zł to trochę za dużo jak na sprzęt kuchenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.09.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 ......... I jeszcze jedno pytanie - czy th zastąpi sokowirówkę? Jesli sokowirowke uzywasz do dobienia sokow, to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastia03 29.09.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A jaka ilosc podwójnego sernika masz na mysli?Ja włanie teraz pieke sernik i spokojnie sie miesci kilo sera!faktycznie jak macie wydawac z własnej kieszeni tyle kasy to pewnie tez bym zainwestowała w inny robot z duza moca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 29.09.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) . Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 29.09.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Ha! Więc po kolei: raffran - no sokowirówka to do soków - np. z marchewki. Nie będzie w thermomixie ubita papka? Sokowirówka zrzuca balast bastia03 - kilo sera to u mnie jeden sernik plus żółtka, cukier i ziemniaczki (bo taki robię) to razem blisko 2l plus jeszcze piana z białek. Chyba musiałabym mieć malakser przemysłowy no chyba że ten Kenwood od Niny. Dzięki za uwagi. Nina81 - na pewno poczytam. Coś kupić muszę. Wczoraj rozleciała się już trzepaczka. Niedługo zostanie mi sam silnik - fakt nie do zdarcia. A blender mam taki sam. Niestety trzepaczkę już zjechałam... W sumie naczyń wychodzi sporo Matilde1 - ale pieczesz pasztet w piecu nie w th? Edytowane 29 Września 2010 przez Monika B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastia03 29.09.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Monika B , ja piany broń boze nie miksuje w termomiksie tylko delikatnie mieszam łyżka na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.09.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Ha! Więc po kolei: raffran - no sokowirówka to do soków - np. z marchewki. Nie będzie w thermomixie ubita papka? Sokowirówka zrzuca balast .................... Nie umie w tej chwili odpowiedziec dokladnie na to pytanie z bardzo prostego powodu. Nie robimy i nie robilismy nigdy sokow w TM, a o tym ze mozna wiem z jednej z ksiazek z najroznieszymi przepisami do niego. Praktycznie caly czas nich korzystamy i wpadaja w oko rozne rzeczy, ale tak jak napisalem wczesniej nie robilismy sami sokow. Ale teraz pewnie wyjdzie na to, ze bedzie trzeba poprobowac i tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 30.09.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Bastia - ja też piankę dodaję łychą i mieszam delikatnie ale teraz muszę całą masę zgarnąć do wielkiego gara i dopiero tam mieszać bo w malakser się nie zmieści. Może micha 4l kenwood taką zabawę zniesie Raffran - ja właśnie w szczególności myślę o sokach bo u mnie schodzą bardzo szybko, a kupcze drogie i byle jakie. Wychodzi na to że wartości dodanych jest zbyt mało żeby wywalić na tą zabawkę 5 kawałków, więc chyba wybiorę któregoś kenwooda. Ja marudna jestem bo mój malakserek był dobry a chcę jeszcze lepszy ... ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 30.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 (edytowane) . Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 18.12.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam wszystkich i odgrzewam temat Ja th mam od ponad roku i juz dawno zarzucilam tradycyjne gotowanie. Sprzet uzytkuje codziennie po kilka razy dziennie. Niesamowite jest to, ze mozna w nim robic ulubione rzeczy w zdrowej, szybkiej wersji. Oszczedza czas i pieniadze. Mnie po roku sie juz zwrocil. Tyle moge powiedziec. Sama bardzo polecam. Ale decyzja nalezy do koazdego z osobna, wiec namawiac nie bede. Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat. U mnie przygotowania beda na pewno latwiejsze dzieki th. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuch0 29.10.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Oszczedza czas i pieniadze. Mnie po roku sie juz zwrocil. . Odpowiedz prawie z przed roku, ale dopiero teraz dowiedziałem się po pokazie u mnie w domu co to TM Moje pytanie w związku z tym ile więcej płaci Pani za prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 10.11.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Odpowiedz prawie z przed roku, ale dopiero teraz dowiedziałem się po pokazie u mnie w domu co to TM Moje pytanie w związku z tym ile więcej płaci Pani za prąd? Nie do mnie pytanie - ale odpowiem - użytkuję TM31 od 4 lat. Nie zauważyłam jakoś wzrostu rachunku za prąd. Przygotowuję wiele rzeczy - od vegety, kostek bulionowych, marynat, po ciasta, pasztety, zupy, surówki. Thermomixa wykorzystuję kilka razy dzienne. Co jest może ważne - czas gotowania potraw jest bardzo krótki a wszystko jest dogotowane. Zupę dla 4 osób gotuję w 10-20 min, pasztet 30-40min, rosół 60min. Może to ma wpływ na wysokość rachunków za prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orlikowawiolka 27.06.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 witam mam dylemat jeżeli są tu użytkownicy thermomix lub kohersen bierzcie i piszcie tu wszyscy albowiem planuję zakup i rady potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertarkaudarowa 30.06.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 witam, szukam rzetelnej opinii na temat urządzenia thermocooker. Interesują mnie opinie kogoś kto zna i używa. Proszę tylko bez ochów i achów. Proszę, aby pisali użytkownicy a nie handlowcy. Żona się napaliła, bo "cała rodzina ma tylko nie my" Mi się podobała prezentacja, cenę znam. Zastanawia mnie przede wszystkim jakość wykonania czy wytrzyma na kilkanaście lat. No i czy rzeczywiście na co dzień używacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melaga 01.07.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Szwagierka ma thermocooker, nigdy się nie skarżyła więc chyba ok jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 01.07.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Ja się już gubię w tych wszystkich thermocookerach, mulicoocerach i innych opiekaczach. W końcu czym różni się jedno od drugiego i co lepiej jest mieć w domu (o ile cokolwiek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertarkaudarowa 01.07.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 więc ja jestem na bieżąco, bo moja żonka szanowna wszystkie takie cuda gadżety uwielbia. To cudowna Żonka i nie piszę tego tylko dlatego, że siedzi obok multicooker to takie cudo co możesz w nim upiec ugotować np mieso zupy thermomix to taki multicooker tylko, że dużo droższy no i nie ma co ukrywać dużo lepszy wiem bo używamy (żona używa i ja niby też) ) thermocooker to znów takie cudo które piecze smaży griluje. My jeszcze nie mamy (coś czuję, że będziemy mieli) Widziałem prezentację no robi wrażenie. Karczek, schab, wołowina i ryba wszystko razem smazone. Soczyste i dobre. niestety drogie jak cholera nie_zapominajka co najlepiej mieć w domu? pieniądze pieniądze i jeszcze raz pieniadze a o nie najtrudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.